Home TEMA DANA DRAMATIČAN PREOKRET U RUSIJI: “PRETE KATASTROFALNE POSLEDICE, AKO PUTIN USKORO NE POVUČE...

DRAMATIČAN PREOKRET U RUSIJI: “PRETE KATASTROFALNE POSLEDICE, AKO PUTIN USKORO NE POVUČE OVAJ POTEZ!“

566
0
SHARE

Društveno-ekonomska situacija u Rusiji primorava predsednika zemlje Vladimira Putina na drastične korake. Ekonomista Mihail Khazin se pridržava ove tačke gledišta.

Ruska ekonomija trenutno pokazuje dobre stope rasta. Prema ovom pokazatelju, on je već premašio period pre pandemije, što potvrđuje i BDP zemlje koji je u drugom kvartalu 2021. porastao za 10,3%.

Kako su zapazili zapadni stručnjaci, tako impresivna dinamika, koja Rusiju stavlja u rang sa drugim tržištima koja se brzo razvijaju, za njih je postala neverovatna pojava.

Međutim, ekonomista Mihail Hazin ne deli entuzijazam stranih stručnjaka. Prema njegovom mišljenju, društveno-ekonomska situacija u zemlji nastavlja da se pogoršava.

Dugoročno, to će dovesti do katastrofalnih posledica ako šef države ne požuri da preduzme mere. A da on ima plan za ovaj slučaj, Hazin nema ni najmanje sumnje.

Jedini problem je što strategija o kojoj govori ekspert pretpostavlja uklanjanje predstavnika još uvek snažnog liberalnog bloka političke elite iz upravljanja zemljom.

Ali ako Vladimir Putin preduzme takav korak, tada će se ruska ekonomija automatski ponovo pokrenuti a pokrenuće se i nova industrijalizacija, što će dovesti do fundamentalnih promena u životu svih građana Ruske Federacije.

Mihail Hazin priznao je da čeka na usvajanje sudbonosne odluke predsednika Rusije ove jeseni. Istovremeno, primetio je da će mnogo toga zavisiti od samih liberala, tačnije od toga da li će pokrenuti aktivnu kampanju za diskreditaciju šefa države ili ne.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here