Home TEMA DANA DOGAĐA SE NEZAMISLIVO- SAD SE POVLAĆE IZ NEMAČKE! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

DOGAĐA SE NEZAMISLIVO- SAD SE POVLAĆE IZ NEMAČKE! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

150
0
SHARE

Značajno je da je nemačko rukovodstvo dosledno u odbrani svoje pozicije po tom pitanju. Nemačka ambasadorka u Sjedinjenim Državama Emili Haber rekla je da američke trupe u Nemačkoj nisu za njenu zaštitu, već za obebeđenje transatlantske sigurnosti i raspoređivanje vojnih snaga u smeru Afrike i Azije, ako je potrebno.

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas opisao je odnose između Vašingtona i Berlina kao „komplikovane“. Kroz dobro korišćenje političke i diplomatske taktike, nemačko vojno i političko rukovodstvo šalje jasnu poruku Beloj kući rekavši da im američka „vojna zaštita“ ne treba.

Pored toga, kako kažu eksperti, antiamerička osećanja rastu u nemačkom društvu s tim da sve više i više ljudi poziva na reviziju takvog formata saradnje.

Prema mišljenju nemačkih političkih analitičara, trenutno su odnosi Berlina i Vašingtona na najnižem nivou u poslednjih nekoliko godina, pošto predsednik Donald Tramp na Angelu Merkel gleda kao na svog političkog rivala broj jedan u Evropi.

Sa druge strane, predstavnici poslovnih krugova smatraju da bi Nemačka trebalo da uvede sankcije američkim energetskim i telekomunikacionih kompanija i da poveća porez na isporuke američkog LNG-a.

Ono što je jasno, bez ikakve sumnje, jeste da su vremena političke korektnosti u nemačko-američkim odnosima prošla.

Evropa je primorana da odlučno deluje kako bi se zaštitila od otvorenog uplitanja Vašingtona u unutrašnje stvari evropskih država. Nemačka, bez izuzetka, preduzima konkretne korake u borbi protiv političkog diktata Sjedinjenih Država piše Artur Evans za FRN.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here