Home TEMA DANA DA LI VELIKI PREOKRET U PENSILVANIJI MOŽE DA PROMENI ISHOD PREDSEDNIČKIH IZBORA...

DA LI VELIKI PREOKRET U PENSILVANIJI MOŽE DA PROMENI ISHOD PREDSEDNIČKIH IZBORA U SAD

703
0
SHARE

Pokrenuti dugi procesi u Americi

Milan Krstić podseća da je postibzorna kriza u Americi pokrenula i druge procese čija se atmosfera mogla videti proteklih nedelja i na ulicama. On kaže da atmosera koju su pokrenule eventualne izborne neregularnosti u velikoj meri podseća na 2016. godinu kada su demokrate tvrdile da su izbori neregularni i da je Tramp pobedio zahvaljujući ruskim hakerima.

„To zapravo govori da je polarizacija unutar SAD dosta velika, da dolazi do sve većeg

nepoverenja u osnovne temelje demokratije, kao što je izborni proces. Ali ovo je možda i deo kampanjskih aktivnosti Donalda Trampa za naredni izborni ciklus.

Ako sudovi ne odluče u njegovu korist, on će mirno predati vlast. Međutim, ta mirna predaja neće podrazumevati i priznanje da je fer izgubio na izborima, već naprotiv , to će biti početak velike kampanje koja će se verovatno voditi do 2024. godine, kada će on ili neko blizak trampističkom pogledu na svet biti kandidat republikanaca“, ocenjuje Krstić.

Pripreme za nove izbore

On dodaje da stanovnike Džordžije već u januaru očekuje novi krug izbora, a 2022. stižu izbori za Predstavnički dom Kongresa SAD.

„Svi ovi izbori biće lakši za republikance ukoliko imaju svoje birače koji veruju da ova pobeda Bajdena nije bila fer, birače koji će u svakom trenutku biti spremni da

se masovno mobilišu i izađu na biračka mesta. Ovo je dobar način da Tramp svoje biračko telo održi jedinstvenim“, ističe Krstić.

Tačka na laži o ruskim hakerima

Komentarišući atmosferu koju diktiraju mediji, on kaže da je scenario sličan aferi sa ruskim hakerima, ali da treba primetiti dve zanimljive činjenice koje govore o tome koliko kadidat republikanaca vešto koristi postizbornu krizu da bi zatvorio prethodnu.

„Tramp je juče pomilovao Majkla Flina, nekadašnjeg savetnika za nacionalnu bezbednost koji je upravo zbog kontroverznih pitanja u vezi sa odnosima sa Moskvom morao da podnese ostavku, vrlo brzo nakon što

je stupio na dužnost. Prethodno je pomilovao i Rodžera Stouna, jednog od glavnih republikanskih stratega koji je trebalo da ide u zatvor sredinom ove godine.

Imajući sve ovo u vidu mislim da će zapravo ova priča biti definitivno završena, bez bilo kakvog sudskog epiloga.

Tramp koristi ovu situaciju da potpuno stavi tačku na navode o mešanju Rusa u izbore i to da je je bio u nekoj nedozvoljenoj komunikacji sa Kremljom“, zaključuje Krstić.

Tramp se u međuvremenu obratio na saslušanju pred Senatom Pensilvanije o masovnoj krađi u toj državi, navodeći da ima dokaze koji potvrđuju njegovu pobedu.

On je rekao da ima sve dokaze o krađi i da je samo potrebno da njegove argumente sasluša neki sudija koji bi bio neutralan.

(Sputnik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here