Home TEMA DANA BRANKO PAVLOVIĆ: DOLAZI NAM NAJVEĆA EKONOMSKA KRIZA U ISTORIJI ČOVEČANSTVA! (VIDEO)

BRANKO PAVLOVIĆ: DOLAZI NAM NAJVEĆA EKONOMSKA KRIZA U ISTORIJI ČOVEČANSTVA! (VIDEO)

1348
0
SHARE

Po njegovim rečima mere verovatno neće ni biti ostvarene, jer je država računala na pare ne samo iz budžeta već i na pare privatnih banaka što oni nisu dužni da plasiraju a i da mogu to će biti po izuzetno nepovoljnim uslovima.

Advokat i stručnjak za pravo u privredi Branko Pavlović pojasnio je dobre ali i mnoge loše strane najavljenih mera pomoći privredi, koje je planirala Vlada Srbije.

Pavlović tvrdi da će izlazak iz krize mnogo dugo trajati ako do toga i dođe.

“Veliki problem naše ekonomije je to što smo se oslonili na strani kapital koji će se ili povući ili neće nastaviti ulaganja i pokretanje novih investicija uopšte.

Pored tog problema suočavamo se i sa sve većim dugovima. Srbija se u zadnjih osam godina zadužila više nego prethodnih par decenija.

Opterećenje na našu privredu je i smanjenje doznaka iz inostranstva jer su se naši ljudi

vratili u zemlju i taj se problem neće u skorije vreme rešiti jer će trebati meseci da se privrede tih zemalja oporave ali za razliku od nas oni u tome imaju šanse.

Jedan od razloga ovakve naše situaciju je i nedeostatak domaćih banaka kao i prodaja poslednje velike banke a to je Komercijalna banka”, rekao je Pavlović i dodao da su nama ministri ekonomije i finansija uvek bili nerealni optimisti a njihove izjave ocenio je kao obično politikanstvo.

(Slavija info TV)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here