Home TEMA DANA ALBANCI STVARAJU BAZU NA SEVERU KOSOVA: VRAĆAJU SE TERORISTI IZ SIRIJE! EVO...

ALBANCI STVARAJU BAZU NA SEVERU KOSOVA: VRAĆAJU SE TERORISTI IZ SIRIJE! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

590
0
SHARE

Problem, smatra naš sagovornik, svih nedovršenih entiteta na Balkanu jeste da traže zaokruživanje državnosti, što znači da moraju da imaju crkvu, vojsku i policiju, pogotovo taj represivni aparat, jer nisu sigurni u sebe i nemaju izgrađen sopstveni identitet i institucije.

„Kosovo ovakvo kakvo jeste je prazna ljuštura bez sadržaja koju u životu održavaju Amerikanci. Sada mediji i unutrašnji živalj, u političkom smislu, pokušavaju da profitiraju time što će reći da su NATO partneri.

To zaista ne može da bude istina, jer je Alijansa i otac i majka i trudiće se svim silama da “izbegne ogrebotine,” a da sa druge strane u nekoj najminimalnijoj mogućoj meri ne

prekrši sve ono što je već umnogome prekršeno od međunarodnih zakona na KiM“, rekao je sagovornik Sputnjika.

Prištinski lideri se utrkuju ko će krunisati Kosovo vojskom

KBS je trebalo da bude formacija koja će pomagati u elementarnim nepogodama i požarima, ali se to vremenom transformisalo prema nečemu što Albanci žele da vide kao svoju vojsku. Vodi se teška borba među političkim činiocima kosovskih Albanaca ko će biti taj koji će krunisati Kosovo i zaokružiti njegovu državnost s vojskom koja je važan simbol.

„Tu, međutim, postoje ozbiljne i brojne prepreke i pitanje vojske se već 20 godina tretira među kosovskim Albancima, ali u odnosima sa međunarodnom zajednicom, jer ako nisu svi, onda su u najvećoj mogućoj meri pogaženi međunarodni dokumenti na KiM.

Otuda je i Zakon o KBS i njihov položaj doveo do toga da Albanci mogu da rade šta hoće, pa samim tim i da prave vojsku. Veoma zategnuta atmosfera je bila 2018. kada im je i NATO poručio da ne mogu da imaju vojsku“, podsetio je Rakočević.

(Sputnjik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here