Home TEMA DANA 29. JULA NA SASTANKU U SKOPLJU GRADI SE NOVI BALKAN- VUČIĆ POTPISUJE...

29. JULA NA SASTANKU U SKOPLJU GRADI SE NOVI BALKAN- VUČIĆ POTPISUJE SPORAZUM! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

134
0
SHARE

Ekonomski vetar u leđa

Drugi, ništa manje bitan cilj je ekonomski napredak i jačanje Srbije i njene pozicije, napominje sagovornik Sputnjika, s obzirom da je Srbiji ekonomija jedna od ključnih razvojnih linija u budućnosti.

„Ovaj sastanak zato za nas ima dvostrani karakter jer se kroz ovu inicijativu jača sopstvena ekonomija, a drugi je jer se saradnjom sa regionom Srbija dodatno kvalifikuje za put ka evrointegracijama. Svako jačanje ekonomije Srbiji daje vetra u leđa na tom putu,“ dodaje Milivojević.

Srbija se i na ovaj način potvrđuje kao konstruktivni činilac u regionu, imajući u vidi pritiske kojima je izložena, zbog pregovora sa Prištinom i tenzijama koje postoje u Crnoj Gori, Hrvatskoj, a sada i u BiH. Dakle, zaključuje Milivojević, ova saradnja Srbiji pomaže da amortizuje političke pritiske ali i da njeni argumenti, posebno kada je reč o Kosovu i Metohiji, dobiju još više na težini.

Sporazumi koje će tri države potpisati za njihove građane će, između ostalog, značiti smanjenje troškova i vremena prelaska granice, kao i izjednačavanje procedura boravka i radnih dozvola.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here