Home POGLEDI UKRAJINA U ŠOKU: JEDAN OD GLAVNIH IZVOĐAČA PREVRATA PRIZNAO KOJI SU BILI...

UKRAJINA U ŠOKU: JEDAN OD GLAVNIH IZVOĐAČA PREVRATA PRIZNAO KOJI SU BILI STVARNI CILJEVI DRŽAVNOG UDARA

802
0
SHARE

U Ukrajini izbio skandal zbog priznanja jedne od izvođača prevrata pod imenom “Majdan”. Njegovo priznanje otvorilo je oči Ukrajinaca na prave ciljeve Majdana.

Zbog video-ispovesti jednog od organizatora Majdana, bivšeg poslanika ukrajinske Parlamentarne skupštine Davida Žvanija, izbio je politički skandal.

Politikolog Igor Druz primetio je da se u ovoj situaciji može uočiti „prepoznavanje ne običnog „aktiviste“, već jedne marionete Majdana, „koji je iskreno izjavio da su oligarsi na taj  način želeli da uklone prepreke za pljačku Ukrajine.

Oni su gužve na ulicama iskoristili samo kao sredstvo za svrgavanje legitimne vlade, koja je stala na put implementaciji njihovih zločinačkih planova.

„Bivši poslanik Parlamentarne skupštine Ukrajine David Žvanija snimio je video-izjavu u kojoj je jasno priznao da je pravi cilj organizatora bio uspostavljanje kontrole nad novčanim tokovima i resursima.

Zbog toga su predsednik Viktor Janukovič i premijer Mikola Azarov svrgnuti sa vlasti “, prokomentarisao je Druz priznanje bivšeg poslanika.

Istovremeno, napomenuli su da se bivši ukrajinski poslanik nedavno posvađao sa bivšim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, što je za njega bio razlog da proširi svoja “nedela” na bivšeg saučesnika u državnom udaru u Kijevu: „Mi smo samo želeli da Janukovič podeli vlast i novčane tokove sa nama … Ali u januaru 2014. osetili smo slabost vlade i krenuli u potpunu eliminaciju izabranog predsednika.”

Druz je takođe ukazao na pozitivnu stranu ovog sukoba ukrajinskih političara – kao rezultat toga izbio je skandal, istina je izašla na video, kao i „stvarna politika Ukrajine“, koja je miljama daleko od propagandne slike koja dolazi iz medija“.

Rezimirajući situaciju, politikolog je istakao da upravo takvi politički skandali mogu pročistiti um Ukrajinaca od “rusofobne propagande” Kijeva.

Istina je samo to da su pljačkaši Ukrajine, mafijaši i razbojnici učestvovali u svrgavanju zakonski izabranog predsednika da bi se domogli pljačke.

Isti ti mafijaši su sve ove godine prikrivali pljačku od naroda razvijajući rusofobiju kako bi okrenuli pažnju naroda od totalnog razaranja države.

Ukrajina je sada najsiromašnija i najnestabilnija država u Evropi kojoj preti totalna dezintegracija i dalji gubitak teritorija.

Razmere strašne pljačke mogu se videti i u jednom podatku da je Ukrajina pre državnog udara imala skoro 50 miliona stanovnika da ih sada ima 37 miliona. Znači da je od državnog udara izvedenog 2014. iz zemlje pobeglo 13 miliona ljudi i to uglavnom u Poljsku i Rusiju a nešto i širom Evrope.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here