Home POGLEDI UBIJAO JE ZA KARTEL, A SADA OTKRIVA ZASTRAŠUJUĆU ISTINU…

UBIJAO JE ZA KARTEL, A SADA OTKRIVA ZASTRAŠUJUĆU ISTINU…

1435
0
SHARE

Israel je polako tonuo u zavisnost, što je sudbina mnogih Meksikanaca koji žive na teritoriji narko-kartela. Baš kada mu je bilo najgore, oteli su ga. “Držali su me pet dana zarobljenog i pokušavali da iznude novac od moje porodice u SAD. Vezali su mi oči i mučili satima bez prestanka. Unakazili su me”, kaže on i pokazuje ožiljke na lobanji. “Umalo nisam umro.”

Kada se šestog dana probudio u zabačenoj ulici, nag i krvav, rešio je da se osveti. “Pozvao sam jednog starog prijatelja i rekao mu da moram da nađem ljude koji su mi to uradili. ‘U redu, ali moraš da radiš za nas’”, odgovorio mi je.

“Baš me briga”, odgovorio je Israel, željan osvete. “Pristajem.”
Kartel “Sinaloa” je saznao ko su otmičari.

“Osvetio sam se i zbog toga sam se u tom trenutku divno osećao, ali onda sam postao njihov rob”, kaže on.

Oni koji imaju porodicu su u posebno teškoj situaciji, jer onda prete njihovim najmilijima ako ne urade ono što traže. Zarada je slaba, mada drogu obično dobijaju besplatno ako dobro rade. U Sijudad Huarezu “sikario” dobija oko 500 pezosa (30 dolara) po ubistvu.

Kada je počeo da radi za kartel, Israel je u početku odlazio po novac koje su gangsteri iznuđivali od lokalnih prodavaca. “Uzimao sam novac i kažnjavao one koji ne plate”, rekao je on.

Zavisnost od droge se pogoršavala.

“Na kraju sam sebi ubrizgavao heroin, metamfetamin i tekilu umesto vode da ne bih mogao da razmišljam”, seća se on.

Zatim je počeo da otima i ubija. “Počeo sam da radim upravo ono što je i mene snašlo.”

jgtfdahjre4

Israel je imao priliku da govori o svom iskustvu plaćenog ubice, ali mnoge ozloglašene ubice su ili mrtve, ili u zatvoru.

Među njima je i Manuel Tores Feliks, poznat kao “Ludak” zbog toga što je imao kratak fitilj, ali i zbog toga što je mogao tri dana da ne spava. Kada mu je 2009. sin otet, napravio je krvavi pir, a ubijen je 2012.

Melisa Kalderon ili “La Čina”, najmoćniji ženski plaćeni ubica u Sinaloa kartelu, nedavno je uhapšena poštu ju je dečko otkucao policiji. Kalderonova je sedam godina bila na čelu oružanog krila kartela države Južna Donja Kalifornija pre nego što se posvađala sa pretpostavljenima i osnovala sopstvenu bandu.
Ubijanja su ubrzo izmakla kontroli, njen dečko je uhapšen i spremno je izdao u zamenu za smanjenje kazne.

Najozloglašeniji “sikario”, koji je i dalje na slobodi, je “El Čino Antraks”, šef oružanog krila kartela Sinaloa.

“Zvezda u usponu” kartela, koji danas vodi privatnu armiju, navodno je odgovoran za smrt više hiljada ljudi.

“El Čino Antraks” je oduševljeni korisnik društvenih mreža i redovno postuje fotografije ekstravagantnog načina života na Instagramu i Tviteru.

Israel je, zahvaljujući povezanosti sa kartelom, proveo samo 36 sati iza rešetaka.

“Kartel ovde kontroliše sve: drogu, otmice, mučenje, krijumčarenje ljudima – čak i policiju”, kaže on za MailOnline.

Izgubio je mnogo prijatelja dok je radio kao plaćeni ubica. Mnoge ubice su ubili pripadnici protivničkih bandi, neki su stradali u okršajima s meksičkom policijom, a neke su ubili pripadnici njihovog kartela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here