Home POGLEDI TOMA FILA OTKRIO ZABRANJENU ISTINU: MILOŠEVIĆ JE JOŠ U DEJTONU POTPISAO SEBI...

TOMA FILA OTKRIO ZABRANJENU ISTINU: MILOŠEVIĆ JE JOŠ U DEJTONU POTPISAO SEBI PRESUDU KADA JE ODBIO OVAJ ZAHTEV..

1055
0
SHARE

U Dejtonu je ponuđeno rešenje Kosova Miloševiću, ali on nije hteo da se govori o tome.

– Plan je bio za šest meseci referendum, znači u vreme Dejtona za pet, šest meseci bismo mi izgubili Kosovo da je Milošević prihvatio. Amerikanci su hteli celo Kosovo prema granicama koje su i sad zacrtali, znači da Pančićev vrh pripada Kosovu. I od tada počinje njegov pad – objašnjava nekadašnji Miloševićev advokat.

Takođe, u Rambujeu su bili timovi američkih advokata koji su proučavali kako da srpsku stranu prevare na svakoj zapeti.

Markovi milioni i Marijino rastrojstvo

Advokat ističe da je Milošević delom oslabljen zbog ponašanja članova porodice, pre svega ćerke Marije, koja je bila u nervnom rastrojstvu.

– Te noći kad su hapsili Slobu, Marija u potpunom nervnom rastrojstvu nagovara oca da treba da se ubije. Rekla mu je: “Kako smeš da dozvoliš da te hapse, ti si veličina”. Sloba nije ni reč rekao, Mariju nikad nisu mogli da kontrolišu, a mi smo gledali odakle izvuče taj pištolj – seća se te večeri Fila.

Marka Miloševića je, ističe, u krivičnom postupku protiv Slobe spomenuo Mihalj Kertes, ali je posle promenio iskaz.

– Bio je spomenut oko milion i po maraka koje je navodno Marko uzeo i otišao za Rusiju, zatim da je držao one fri-šopove, švercovao… Ne znam stvarno šta je od svega toga istina – dodaje Fila.

Samo je Legija pio viski kod Arkana

Bivši komandant Crvenih beretki Milorad Ulemek Legija, koji je osuđen za ubistvo Zorana Đinđića, prema rečima File bio je Arkanov poslušnik.

– Arkan je bio glavna faca, a Legija njegov poslušnik, jedini čovek koji kad dođe kod Arkana pije viski – kaže Fila.

Zanimljiv je, ističe Fila, detalj to što Legijinu kuću nakon Šilerove nisu rušili.

– Vila u Šilerovoj je srušena zato što su sumnjali da se u tim zidovima nalaze prislušni i video-uređaji koji su zabeležili bukvalno sve koji su tamo dolazili, a dolazili su svi. Kad su srušili kuću, videli su da je to najobičnija glupost, pa zato Legijinu posle nisu rušili. Cilj je bio da se uklone svi tragovi onih koji su bili u kontaktu sa njima – navodi Fila.

Dolanc famozna ekipa za ubijanje

Stane Dolanc (Titov bliski saradnik, savezni sekretar za unutrašnje poslove SFRJ do 1984.

i potpredsednik Predsedništva SFRJ do 1989. godine) formirao je grupu kriminalaca koji su ubijali po celoj Evropi.

– Ubijali su političke protivnike, Šiptare u Briselu, Hrvate… To su bili klasični kriminalci koji odu tako na pet, šest godina na izdržavanje kazne u Zabeli i ovi ih pozovu, pitaju ih da li hoće da ubijaju za naše, a za to vreme izdržavanje kazne teče, a oni nisu u Zabeli. Arkan je bio u toj grupi – priča Fila.

Poznati advokat ističe da je Željko Ražnatović radio za Državnu bezbednost.

– Imao je onu dozvolu za nošenje oružja. A to prepoznajete tako što dozvolu inače izdaje MUP, a Dolančevoj grupi dozvole je izdavao kabinet ministra unutrašnjih poslova. Imali su po desetak pasoša koji su bili u isto vreme i istiniti i falsifikovani…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here