Home POGLEDI TAJNA UKLETOG RANČA I PROLAZAK U DRUGE DIMENZIJE

TAJNA UKLETOG RANČA I PROLAZAK U DRUGE DIMENZIJE

475
0
SHARE

Drugi put, jedan krava nađena je mrtva pet minuta pošto ju je Šermanov sin video živu i zdravu. Nešto je napravilo duboku brazdu na sapima mrtve životinje, a ni na kravi ni na zemlji nije bilo tragova krvi. Ukupno 14 životinja je ubijeno ili nestalo.

Teri je dugo ćutao, smatrajući da će teško prodati farmu bude li se saznalo šta se na njoj dešava. No, novinari lokalnog lista nekako su otkrili tajnu, i od tada je život Šermanovih

postao još teži – noću su ih uznemiravale čudne pojave, a danju horde radoznalaca.

Nekim posetiocima desilo se da vide i više nego što su želeli. Juna 1996. godine kod Terija je došao visok čovek koji se zanimao nekim vidom meditacije. Zatvorio je oči i podigao ruke.

U obližnjoj šumi nešto je tada počelo da se kreće. Teri, koji je bio nedaleko odatle, nije mogao da razluči formu objekta, osim da se radi o nečemu velikom. To ‘nešto’ izašlo je iz šume i krenulo ka čoveku.

Stavši ispred njega ‘ono’ je ispustilo životinjski krik, koji je zvučao kao mešavina medveda i lavovske rike. Po Terijevim rečima, to ‘nešto’ bilo je skoro prozračno, kao biće u filmu ‘Predator’. Preplašeni čovek je momentalno pobegao.

Uskoro se otkrila i tajna da su čudna zbivanja na ranču već dugo vremena poznata Indijancima koji žive u dolini. Govorili su da se zemlja nalazi na ‘stazi u drugi svet’.

Milijarder Rober Bigelov kupio je ranč Šermanovih za oko 200.000 $ – znatno manje nego što ju je svojevremeno platio Teri. Šerman su se preselili na manju farmu koja se nalazila dvadesetak milja od ‘prokletog ranča’.

Verovatno su zemlju mogli da prodaju i skuplje, ali, želeli su što pre da se nađu na bezbednija mestu. Bigelov je organizovao stalno dežurstvo naučnika i bivših oficira policije, a sve pod pokroviteljstvom National Institute for Discoveri Science, koji je 1995.

Bigelou osnovao specijalno za proučavanje NLO-a i anomalnih fenomena, dok je grupu predvodio biolog Kolm Keleher.

Bigelov je učinio sve da izbegne radoznalce sa svih strana. U jednom lokalnom listu objavljeno je upozorenje: ‘Posetioci na Šermanovoj farmi nisu potrebni. Rančem se patrolira 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, i objavljujemo da će narušitelju biti uhapšeni i zatvoreni po sili zakona ‘.

Jedan od uslova prodaje bio je da Šerman i njegova supruga dolaze na farmu i pomažu naučnicima, jer je Keheler mislio da zapravo Teri i Gven ‘privlače’ anomalije.

ISTRAŽIVANJA POČINJU

Od kraja 1996. pa do leta 2006. godine, grupa pod rukovodstvom KELEHER vredno je radila. Napravili su komandni punkt, postavili video kamere i druge alatke. Uprkos

skepticnim predviđanjima, anomalne pojave nisu nestale pod naučnom prismotrom.

Keleher je izjavio: ‘Sretao sam se sa nekim pojavama koje je teško objasniti. Lično sam video nekoliko neobjašnjivih letećih svetlećih krugova i bio na nekoliko metara od naučnika kada je opisivao objekat koji nisam mogao da vidim.

Jednom sam primetio bezvučni leteći objekat koji dolazi sa severa, velikom brzinom opisuje pravilnu petlju nad komandnim punktom i vraća se na sever ‘.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here