Home POGLEDI STRUČNJAK ZA RELIGIJE O RUSKIM PROROCIMA, RASPADU TURSKE NA NEKOLIKO DELOVA, I...

STRUČNJAK ZA RELIGIJE O RUSKIM PROROCIMA, RASPADU TURSKE NA NEKOLIKO DELOVA, I VELIKOM SUKOBU RUSIJE SA DRUGIM DRŽAVAMA KOJI USKORO SLEDI!

863
0
SHARE

Piše: Roman Iljušćenko, stručnjak za religije

Pri današnjoj potražnji za futurološkim istraživanjima smanjilo se interesovanje za ogromno duhovno, mističko iskustvo ljudi koji su umeli da pogledaju u budućnost.
Njih su od davnina slušali kneževi i carevi koji su išli u rat.

Nisu se gadili jasnovidaca ni kasnije. Najpoznatiji primeri su Hitler i Staljin. Postoje informacije da i današnji političari takođe koriste usluge čuvara tajnih znanja.

U stara vremena nijedan vojskovođa koji drži do sebe nije smeo ni korak da napravi pre nego što mu proroci, gatari ili magovi ne obećaju naklonost nebesa. Najočigledniji primer iz naše istorije je pohod Tamerlana na staru Rus.

Pokorivši sve okolne zemlje, prošavši ognjem i mačem kroz Srednju Aziju, zemlje Bliskog Istoka, premoa Kavkaza, Egipta i Indije, Gvozdeni šepavac je 1395. godine krenuo na Rus.

U Moskvi je tada vladao sin Dmitrija Donskog — mladi knez Vasilij Dmitrijevič, koji nije imao ni snage, ni mogućnosti da se suprotstavi osvajačima.

Nije mogao da računa ni na čiju pomoć, osim na Božiju. I tada je po savetu mitropolita Kiprijana u Rusi proglašen svenarodni strogi post, a iz Vladimira je u Moskvu litijom prenešena poznata ikona Majke Božije.

Tamerlanu, koji se u tom trenutku nalazio u okolini Jeleca , javio se san u kojem mu je žena strašnog izgleda u crvenom naredila da se odmah vrati nazad.

Neko iz okruženja vladara pola sveta protumačio je taj lik ovako: to je Majka ruskog Boga, bolje je ne šaliti se sa njom.

Svađa s bogovima nije ulazila u Tamerlanove planove i on je poslao svoje snage na jug. Tako pripovedaju o čudesnom spasenju Rusi ne samo domaće, već i strane, konkretno, istočne hronike.

Jedan od najčešće pominjanih domaćih proroka je Avelj. Rođen je 1757. godine kod Tule i postao je monah, a uskoro posle preležane bolesti otkrio je u sebi proročki dar. Između ostalog, predvideo je koliko će Katarina II biti na tronu i kada će umreti.

Besna zbog njegove drskosti, imperatorka je naredila da se Avelj utamniči u tvrđavi. Ali, datum smrti koji je prorekao se u potpunosti obistinio.

Sledeći objekat monahovih proročanstava bio je imperator Pavel Petrovič.

Nakon susreta sa svetim starcem, on je sastavio tajno zaveštanje koje je trebalo otvoriti 100 godina posle monarhove smrti, koju Avelj nije propustio da mu spomene. I oppet je bio precizan.

Imperatoru Aleksandru Pavloviču beskompromisni prorok predvideo je Moskvu predatu neprijatelju, što je produžilo Aveljovo zatočeništvo.

Avelj je i umro zatočen 1831., a Pavlov testament je 1901. godine otvorio bračni par Romanovih. Ne zna se tačno šta je u njemu pisalo, ali očevici tvrde da je carska porodica taj dan provela u mračnom raspoloženju.

U najpoznatije podvižnike duha koji su imali dar vidovitosti i koje je poštovala Pravoslavna crkva spada Serafim Sarovski, koji je, iako se nalazio u mordovskim šumama, znao šta se događa u prestonici i drugim mestima, apredvideo je, na primer, ustanak na Senatskom trgu.

Umro je 1833. godine, a prorekao je neuspešni Krimski rat, revoluciju, pogibiju dinastije. Prorekao je i udaljenije događaje, čak i raspad SSSR, ali je sveti starac imao čvrstu veru u Otadžbinu. Na kraju svojih beseda obavezno je napominjao:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here