Home POGLEDI STRUČNJACI IZ INSTITUTA SETI: U MINISTARSTVU ODBRANE POSTOJI TAJNO ODELJENJE ZA PROUČAVANJE...

STRUČNJACI IZ INSTITUTA SETI: U MINISTARSTVU ODBRANE POSTOJI TAJNO ODELJENJE ZA PROUČAVANJE VANZEMALJACA

585
0
SHARE

Stručnjaci iz Instituta za potragu za vanzemaljskom inteligencijom (SETI) su konačno dali svoju presudu o NLO obelodanjivanju koje je prošlog meseca šokiralo svet.

U decembru je članak “New York Times-a” otkrio postojanje tajnog odeljenja Minstarstva odbrane SAD-a (DoD) koje je istraživalo NLO fenomen pet godina, od 2007. do 2012. godine.

Program unapređenja vazdušne pretnje (AATIP) je imao budžet od 16 miliona dolara za istraživanje bilo koje pretnje koju predstavljaju neidentifikovani objekti koje je primetila vojska.

Predvodio ga je Luis Elizondo, koji je prošlog oktobra podneo ostavku iz DoD-a da bi pomogao u osnivanju Zvezdane akademije sa bivšim pevačem grupe Blink 182, Tomom DeLongom, radi daljeg istraživanja NLO-a privatno.

U članku su takođe prikazani snimci radarskih kamera sa aviona američke mornarice koji su poletali a obale San Dijega u novembru 2004. godine, za koje je rečeno da prikazuju NLO koji “prkosi fizici“.

Ovaj snimak je bio deo takozvanog Nimitz NLO incidenta, u kome je nekoliko pripadnika američke mornarice prijavilo da su videli nekoliko NLO-ova u obliku tik-taka nad morem, što je slučaj koji je istraživao AATIP.

Elizondo je kasnije rekao je ovaj slučaj, a i drugi koje je pregledao AATIP, pokazao da su “postojali uverljivi dokazi da nismo sami“.

SETI institut sa sedištem u SAD je kolektiv naučnika koji traže dokaze o vanzemaljskom životu u kosmosu.

Sada, u radio podkastu Big Picture Science Skeptic Check, proizvedenom na SETI institutu, panel stručnjaka je pregledao šokantne radarske video snimke.

Džejms MekGaha je penzionisani pilot američkog vazduhoplovstva, astronom i direktor Grasslands opservatorije, koji je bio deo ovog panela.

On nije bio uveren da je ovaj video dokaz bilo čega, a kamoli vanzemaljaca.

On je rekao: “Ljudi vide ono što žele. Ako niste obučeni da znate šta gledate, vaš mozak će popuniti te praznine“.

Vernici u NLO-e tvrde da je veliki broj pilota, astronauta i policajaca prijavio da su videli NLO-e, što znači da vanzemaljske letelice moraju postojati.

Međutim, MekGaha je ovo oborio, rekavši da piloti nisu bili obučeni posmatrači za astronomske fenomene.

“Kamera ovde detektuje toplotu i pokazuje sjaj toplote, a ne kako taj objekat izgleda. To znači da je objekat topliji od oblaka. Ono što to sigurno jeste, jesu izduvni gasovi mlaznih motora nekih aviona na određenoj udaljenosti, to bi moglo biti i na udaljenosti od nekoliko desetina kilometara. To bi mogla biti dva mlazna motora na avionu – kada je to snimljeno na videu, oni nisu videli ništa vizuelno.“

On je rekao da je očigledno čudno kretanje objekta bilo samo pokretanje kamere.

“Verovatno je da je čudno kretanje posledica okretanja kamere. Malo je verovatno da se ono što je na snimku uopšte kreće. Piloti i policajci nisu obučeni posmatrači poput astronoma i često vide ono u šta veruju. Ja imam 40.000 sati iskustva u gledanju noćnog neba kao astronom i hiljade sati letenja noću u avionima, i nikada nisam video nešto što nisam razumeo šta je.“

MekGaha je rekao da izveštaji brojnih pilota o NLO viđenjima da su videli da letelice čine manevre pri velikim brzinama i imaju nagle okrete, zapravo nisu verodostojni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here