Home POGLEDI SRPSKI GENERAL OTKRIVA: VOJSKA JE 1999. HTELA DA NAPADNE BUDIMPEŠTU I ZAGREB,...

SRPSKI GENERAL OTKRIVA: VOJSKA JE 1999. HTELA DA NAPADNE BUDIMPEŠTU I ZAGREB, JEDAN ČOVEK NAS JE SPREČIO (VIDEO)

1483
0
SHARE

Vidosav Kovačević, penzionisani general-major Vojske Srbije i bivši je načelnik Vojne Akademije Vojske Srbije, tvrdi da je 1999. godine vojska predlagala da se gađaju prestonice zemalja iz kojih NATO avioni napadaju vazdušni prostor SRJ ali da se Slobodan Milošević suprotstavio tome.

General Kovačević kaže da se Milošević plašio da se rat ne proširi i na druge zemlje. On je rekao da je tada na sastanku Miloševiću predočeno da će SRJ uspeti da obori najviše “dva do tri” NATO aviona što se po generalu Kovačeviću i dogodilo. On odbacuje priče o većem broju oborenih aviona tvrdeći da su dva sigurno pala, a još dva pogođena iznad teritorije okolnih zemalja.

On kaže da su priče o akcijama srpske avijacije u Albaniji i Bosni i Hercegovini tokom 1999. deo propagande, kao i da je naziv “Milosrdni anđeo” smislila vojska SRJ u cilju propagande protiv NATO iako to nije bio pravi naziv neprijateljske operacije.

General Kovačević u emisiji govori o uvođenju obaveznog vojnog roka, bezbednosnim rizicima vakcinisanja vojske stranim vakcinama za Kovid-19, potrebi vraćanju vojske na obezbeđenje granica usred migrantske krize, ženama u vojsci i raspadu Jugoslavije.

(Pravda)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here