Home POGLEDI ŠOKANTNO OTKRIĆE: OTKRIVENI ULAZI U NAŠU PLANETU A TAMO SU PRONAĐENE NEPOZNATE...

ŠOKANTNO OTKRIĆE: OTKRIVENI ULAZI U NAŠU PLANETU A TAMO SU PRONAĐENE NEPOZNATE STRUKTURE I JOŠ..

1478
0
SHARE

Nezavisni analitičari tvrde da su ovi izveštaji samo uvod u privikavanje javnosti na pravi šok koji će uskoro biti izazvan novim saopštenjem o prirodi ovih struktura.

Istraživači su duboko u našoj planeti otkrili stvari za koje se verovalo da su nemoguće pre pola veka.

Ispostavilo se da postoje neke šupljine koje vode u unutrašnjost naše planete i tih takozvanih „ulaza“ ima na više mesta na našoj planeti.

Istraživači su takođe nedavno potvrdili postojanje nepoznatog izvora kiseonika ispod Zemljinog omotača i džinovskog okeana oko 700 kilometara ispod površine.

Kao što vidite, naša planeta je prilično fascinantna i iznutra i spolja.

Novom studijom su otkrivene dve ogromne grudvaste strukture od kojih je svaka oko 100 puta viša od Maunt Everesta. One sede na vrhu jezgra planete, oko 2.896 kilometara ispod površine planete.

Naučnici veruju da bi ove ogromne bizarne strukture mogle da rasvetle istinu o postanku naše planete i objasne mehanizme odgovorne za vulkanske erupcije i tektonska pomeranja.

Međutim, što više saznajemo, više se pitanja postavlja.

Ono što je veoma interesantno jeste da se ove strukture nalaze na suprotnim stranama planete. Jedna od njih se nalazi ispod Pacifika a druga ispod Atlantika.

Neki istraživači ove strukture nazivaju „termohemijske gomile“ i veruju da su one sačinjene od materijala iz omotača, mada su toplije od proseka.

Nova studija ukazuje na to da se ove strukture hemijski razlikuju.

Smatra se da one sadrže materijal koji je tamo poguran tektonskim pomeranjima i da su najverovatnije nastale prilikom formiranja planete pre skoro 4,5 milijarde godina.

„Iako se o poreklu i sastavu grudvastih struktura ne zna ništa, verujemo da one sadrže važne tragove o tome kako je naša planeta nastala i kako ona funkcioniše danas“, rekao je Edvard Garnero sa Univerziteta u Arizoni.

Prema rečima istraživača, od ovih misterioznih struktura može još dosta toga da se nauči, ali novi podaci ukazuju na to da su ove grudvaste strukture mnogo gušće od okolnog materijala omotača.

Planiraju se dodatna istraživanja, a tim naučnika predviđa da će misteriozno poreklo uskoro biti otkriveno i da će naučnici rešiti jednu veliku zagonetku o planeti Zemlji.

Nezavisni analitičari međutim tvrde da su ovi izveštaji samo uvod u privikavanje javnosti na pravi šok koji će uskoro biti izazvan novim saopštenjem o prirodi ovih struktura.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here