Home POGLEDI SENZACIONALNO OTKRIĆE U TURSKOJ: OTKRIVENI TRAGOVI VOZILA NAPREDNE DREVNE CIVILIZACIJE OD PRE...

SENZACIONALNO OTKRIĆE U TURSKOJ: OTKRIVENI TRAGOVI VOZILA NAPREDNE DREVNE CIVILIZACIJE OD PRE 14 MILIONA GODINA (FOTO+ VIDEO)

747
0
SHARE

Geolozi u Turskoj su otkrili tragove, koje su ostavila vozila za koja kažu da su pripadala naprednoj drevnoj civilizaciji pre 14 miliona godina.

Rusi geolog Aleksandar Koltipin kaže da veruje da je misteriozne tragove, koji se protežu duž Frigijske doline u centralnoj Turskoj, ostavila veoma inteligentna rasa pre 12 do 14 miliona godina.

“Možemo pretpostaviti da su drevna vozila sa “točkovima“ dovežena na meko tlo, možda i vlažnu površinu“, rekao je geolog. “Zbog velike težine ovih vozila, oni su iza sebe ostavili veoma duboke ureze koji su se vremenom okamenili i pretvorili u dokaze“.

Geolozi su upoznati sa takvim fenomenima, jer su pronašli okamenjene stope dinosaurusa koje su očuvane na isti način.

Zajedno sa trojicom kolega, dr Koltipin, direktor Istraživačkog centra za prirodne nauke na Univerzitetu ekologije i politologije u Moskvi, otputovao je u Anagoliju, u Tursku, na lokaciju gde nalaze ovi tragovi.

drevno- tragovi- turska- frigijska- dolina 1

Nakon povratka sa ovog putovanja, on je to što je video opisao kao “okamenjene tragove vozila u kamenitim tufovima (napravljenim od kompaktnog vulkanskog pepela)“.

Dr Kolpitin je rekao: “Sva ova kamenita polja su bila prekrivena tragovima vozila koja su ostavljena pre nekoliko miliona godina… ne govorimo o ljudskim bićima“.

“Radi se o nekoj vrsti automobila ili terenskih vozila. Parovi ovih tragova se s vremena na vreme ukrštaju, a neki tragovi su dublji od ostalih“, dodao je on.

Prema rečima dr Koltipina, ovi misteriozni tragovi su stari između 12 i 14 miliona godina.

“Metodologija preciziranja starosti vulkanskih stena je veoma dobro proučena i razrađena“, rekao je on.

Dr Koltipin je jedan od retkih stručnjaka koji zapravo veruju da nauka mora promeniti svoj pristup različitim pitanjima. On veruje da ima mnogo arheologa koji izbegavaju da se dotaknu ovog pitanja, jer bi to uništilo sve klasične teorije.

drevno- tragovi- turska- frigijska- dolina 2

“Kao geolog, sa sigurnošću vam mogu reći da su se širom centralne Turske vozila prebiblijska (pre potopa) terenska vozila pre nekih 12 do 14 miliona godina“, rekao je dr Koltipin.

On je rekao: “Mislim da vidimo znake civilizacije koja je postojala pre klasičnog stvaranja ovog sveta. Možda stvorenja te predcivilizacije nisu bila poput savremenih ljudskih bića“.

Prema rečima dr Koltipina i mnogih drugih arheologa i stručnjaka koji su usvojili nove načine razmišljanja, ovi drevni “tragovi automobila“ su jedan od najbolje očuvanih dokaza koji nesumnjivo dokazuju postojanje naprednih drevnih civilizacija koje su naseljavale našu planetu u dalekoj prošlosti.

“Nije bilo razumljivog sistema ovih tragova, ali je rastojanje između svakog para ovih tragova uvek jednako“, dodao je dr Koltipin.

“Maksimalna dubina brazde je oko jednog metra. Na bočnim stranama brazda se mogu videti horizontalne ogrebotine, što izgleda kao da su one napravljene krajevima osovina koje su se koristile za drevne točkove.“

“Pronašli smo mnogo brazda sa takvim ogrebotinama“, rekao je on.

Da li je moguće da je dr Koltipin u pravu? I da li je mouće da mejnstrim naučnici ignorišu ove ogromne dokaze u nadi da će očuvati svoje klasične i stare metode razmišljanja? Da li je moguće da se mejnstrim stručnjaci plaše usvajanja novog pristupa drevnoj istoriji? Mnogi veruju da sa klasičnim pristupom nauka postaje manje objektivna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here