Home POGLEDI RUSI OBORILI NAJVEĆU PREVARU U ISTORIJI SVETA– EVO ŠTA SE IZA SVEGA...

RUSI OBORILI NAJVEĆU PREVARU U ISTORIJI SVETA– EVO ŠTA SE IZA SVEGA KRIJE..

704
0
SHARE

Otkrića su revolucionarna jer to znači, s jedne strane, da će biti mnogo lakše pronaći ove izvore energije, a sa druge strane da ih možete pronaći širom sveta.

Istraživači su simulirali proces koji uključuje pritisak i toplotu koji se prirodno javljaju u unutrašnjim slojevima zemlje, proces koji stvara ugljovodonik, primarnu komponentu u nafti i prirodnom gasu.

Prema rečima istraživača, nalazi su jasan pokazatelj da nafta neće nestati, čega se istraživači i stručnjaci na tom polju dugo plaše.

Ali otkriće ima više koristi. Stepen tačnosti pronalaska nafte dramatično je pojačan – sa 20 na 70 procenata. Pošto je bušenje nafte i prirodnog gasa veoma skup proces, troškovi će se radikalno smanjiti i za naftne kompanije, a na kraju i za potrošače.

Ovi nalazi istraživanja izuzetno su važni jer pokazuju da čak 61 odsto svetske potrošnje energije potiče od sirove nafte i prirodnog gasa.

Poricanje naftnih kompanija o abiotskom poreklu nafte samo doprinosi stvaranju veštačke oskudice i manipulaciji sa cenama.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here