Home POGLEDI PRONAĐENA SLIKA IZ 16. VEKA U RUMUNSKOM MANASTIRU KOJA PRIKAZUJE NLO

PRONAĐENA SLIKA IZ 16. VEKA U RUMUNSKOM MANASTIRU KOJA PRIKAZUJE NLO

1459
0
SHARE

Neobičan disk koji se dimi i koji lebdi nad građevinama otkriven je na manastirskoj fresci za koju se smatra da potiče iz 16. veka – dok NLO istraživači tvrde da je to samo još jedna od mnogih starih slika na kojima se nalazi dokaz o posetiocima sa drugog sveta.

Freska se nalazi na zidu crkve iz 14. veka u Sigisoari – mestu koje se smatra rodnim mestom Vlada Cepeša, istorijske ličnosti na kojoj se zasniva legenda o Drakuli.

Fotografiju je napravila turistkinja, Katalina Borta, koja ju je i poslala NLO stručnjacima u Izraelskoj organizaciji za vanzemaljce i NLO-e (EURA).

Na natpisu slike piše ‘Izraele, položi nade u Gospoda’, a pretpostavlja se da freska potiče negde iz perioda kratko posle 1523. godine, kada je Biblija prvi put prevedena na nemački.

NLO stručnjaci su napravili poređenje sa još nekim veoma poznatim slikama na kojima su oslikani leteći tanjiri, kao što je slika Krštenje Hrista Aerta de Geldera iz 1710. godine.

 

Najdžel Votson, autor Hejns uputstva za ispitivanje NLO, naveo je da su leteći tanjiri, NLO-i i drugi čudni objekti na nebu oslikavani tokom cele istorije čovečanstva.

‘NLO-i i vanzemaljci se pojavljuju na pećinskim slikama, religioznim slikama iz doba renesanse i u delima hroničara i pripovedača’.

vcdfs93498

Visoki Dečani, Srbija

‘Neke od najzapaženijih NLO slika pojavljuju se u doba renesansne umetnosti. Slika pod nazivom Raspeće npr. prikazuje dve sferne letelice u kojima se jasno vide piloti. Ona potiče iz 1350. godine i visi na oltaru u manastiru Visoki Dečani, Srbija’.

‘U 15. veku, na slici Madona sa svetim Đovanijem, umetnik Domeniko Girlandajo prikazuje letelicu u obliku diska koja ispaljuje zrake preko levog ramena Marije. Iza Marije su prikazani čovek i pas koji gledaju u ovaj leteći objekat’.

vbkjdsfgh3249728

Krštenje Hrista Aerta de Geldera iz 1710

‘Krštenje Hrista Aerta de Geldera iz 1710. zapanjujuće prikazuje kružnu letelicu koja ispaljuje zrake svetla osvetljavajući Isusa i Jovana Krstitelja. Može se videti u Ficvilijam muzeju u Kembridžu’.

‘Objašnjenje ovih biblijskih slika je da su one simbolični prikazi anđela, a da zraci svetla predstavljaju Svetog duha. Ovi zraci takođe mogu predstavljati i čudesno začeće Marije

koje je dovelo do rađanja Isusa. Ironično, ljudi danas bukvalno vide ovakve objekte na nebu i povezuju ih sa konceptom drevnih astronauta, za koje se spekuliše da smo ih u prošlosti obožavali kao Bogove’.

Sigurno je da su u pitanju simbolizam i umetnost, ali bez obzira da li se zasnivaju na ‘pravim’ viđenjima ili verovanju u NLO-e iz drugih realma, pružaju nam osećaj iščuđavanja i imaju jak uticaj na našu psihu.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here