Home POGLEDI OVAJ ČOVEK JE PRE 14 GODINA UPOZORIO SVET NA HAOS KOJI SE...

OVAJ ČOVEK JE PRE 14 GODINA UPOZORIO SVET NA HAOS KOJI SE DEŠAVA I SADA PORUČUJE: „OVO NEĆE STATI DOK SE NE DESE OVE TRI STVARI“

924
0
SHARE

TREBA LI DA NOSIMO MASKE?

N95 maske su izvrsne. Međutim, pore na njima su široke tri mikrona. Sam korona virus širok je jedan mikron.

Tako da da, stoji stanovište da te maske ne nude potpunu zaštitu, ali zamislite tri krupna momka koja pokušavaju da se proguraju istovremeno kroz vrata.

Neće uspeti. Maska nudi zaštitu, ne potpunu ali nudi određen stepen.

Prema nekim brojkama čak pet puta veću zaštitu nego da ne nosite ništa. Meni je to dovoljno za savet da je nosimo, ali imajmo na umu da je sada svuda nestašica maski a da su najpotrebnije medicinskom osoblju.

KAKO ĆEMO DA ZNAMO DA JE PANDEMIJA GOTOVA?

Svet se neće vratiti u normalno stanje dok se ne dese tri stvari:

Prva, da vidimo kako teče zaraza i da li znamo sve načine prenošenja. Ako sada vidimo samo vrh ledenog brega zbog nedovoljnog testiranja, u problemu smo.

Druga, moramo da imamo tretmane koji deluju, lekove ili vakcine ili oba.

Treća, i možda najvažnija, je da najvažniji ljudi – medicinski radnici, lekari, policajci, vatrogasci i učitelji steknu imunitet i da se testiraju da bismo bili sigurni u to. Tek onda moći ćemo da bez bojazni krenemo da polako gradimo normalan život.

U prvom naletu, trebalo bi da rade samo oni koji su preležali ovaj virus. Tako ćemo biti sigurni da lekari i medicinske sestre koji neguju stare neće preneti virus, da možemo slobodno da odemo kod zubara, da možete da pošaljete dete u školu.

Kao i svaka katastrofa, i iz ove ćemo imati mnogo toga da naučimo i primenimo. Moraćemo da revidiramo kako funkcionišu stvari, šta treba da se menja u sistemu i šta možemo da poboljšamo a šta da odbacimo – zaključuje na kraju Lari Brilijant.

Ko je Lari Brilijant

Reč je o jednom od najeminentnijih američkih epidemiologa, borio se protiv velikih boginja, gripa, dečije paralize, slepila, radio za Svetsku zdravstvenu organizaciju…

Zanimljivo je da je bio jedan os stručnih konsultanata na filmu „Contagion“, koji je snimljen 2011. godine, a u kome se virus svetom širi na identičan način, samo su posledice mnogo gore, fatalne su.

(Mediji)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here