Home POGLEDI NAUČNICI SA UNIVERZITETA ŠEFILD: OVA SLIKA DOKAZUJE DA VANZEMALJCI POSTOJE

NAUČNICI SA UNIVERZITETA ŠEFILD: OVA SLIKA DOKAZUJE DA VANZEMALJCI POSTOJE

711
0
SHARE

Ova zapanjujuća slika je dugo očekivani dokaz da vanzemaljski život zaista postoji, tvrde naučnici.

Nikad ranije viđena fotografija prikazuje misteriozni zmajoliki organizam koji je otkriven u svemiru, za koji tvrde da takođe otkriva da sav život na Zemlji, uključujući ljude, potiče iz svemira.

Otkriven je u prašini i česticama prikupljenim duboko iz Zemljine stratosfere.

Pronalazač kaže da je to „biološki entitet“ sačinjen od ugljenika i kiseonika – osnovnih gradivnih jedinica života.

Naučnici koji su došli do ovog neverovatnog otkrića insistiraju da nije moguće da je ono dospelo u svemir sa naše planete, već da potiče odnekud iz univerzuma.

Za otkriće su zaslužni profesor Milton Vejnvrajt i njegov tim sa Univerziteta Šefild i Univerziteta Bakingem centra za astrobiologiju.

Profesor Vejnvrajt je poslao balone u stratosferu, 27 kilometara iznad Zemljine atmosfere kako bi sakupio čestice iz svemira.

On tvrdi da, ne samo da je ono što su otkrili dokaz da život postoji van Zemlje, već i da vanzemaljski organizmi kontinualno dolaze na Zemlju.

On je rekao: „Fotografija pokazuje strukturu kolokvijalno poznatu kao ‘zmajeva čestica’ za koju naučna analiza pokazuje da je sačinjenja od ugljenika i kiseonika, te da u njoj nema delova kosmičke ili vulkanske prašine.

„Jasno je da je ovo biološki entitet (od oko 10 mikrona), iako nije jasno da li je to deo organizma ili je sačinjen od manjih pojedinačnih mikroba“.

„U svakom slučaju je neobično i ne liči ni na šta što se može pronaći na Zemlji“.

„Ono što je zapanjujuće je da se ovi organizmi pojavljuju u uzorcima u potpuno čistom stanju. Nema polena, trave niti čestica zagađenja oko njih, niti bilo kakvog oblika prašine“.

„Osim ako postoji metoda da one završe van Zemlje potpuno prosejane od zemaljskih ostataka, ne postoji drugo objašnjenje nego da one potiču iz svemira“.

„Takođe, neki uzorci biološkog materijala proizvode kratere od udara kada prođu kroz analizer, što potvrđuje njihovo poreklo iz svemira“.

Ova vest se pojavljuje samo par nedelja nakon što su astronauti pronašli tragove života na površini Međunarodne svemirske stanice (ISS) koja orbitira oko Zemlje.

Otkriće sićušnog planktona na ISS je prvi put da je kompleksni organizam pronađen u svemiru.

Eksperimenti su prethodno pokazali da bakterije mogu da prežive van planete, ali otkriće takozvanih diatoma podržava popularniju teoriju da biohemijski katalizator ljudskog života potiče odnekud iz univerzuma.

Neki istraživači su rekli da je moguće objašnjenje da su organizmi odneti u stanicu vazdušnim strujama iz mora gde ima puno planktona.

Međutim, drugi tvrde da je to nemoguće, dajući jedinu racionalu teoriju po kojoj su planktoni završili na ISS-u odnekud iz svemira.

Profesor Vejnvrajt je rekao: „Oni mogu biti slični, ili isti kao oni koje smo mi otkrili“.

„U oba slučaja, veća je verovatnoća da su do Zemlje došli iz svemira, a ne da su lenjo dolepršali do svemira sa Zemlje“.

„Ako su naša otkrića tačna, to će zauvek promeniti način na koji posmatramo život i evoluciju na Zemlji i moraćemo ponovo da napišemo udžbenike iz biologije“.

„ISS je više od 320 kilometara udaljena od Zemlje, gotovo je nemoguće da bilo šta ovolike veličine dospe na toliku visinu sa Zemlje“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here