Home POGLEDI NASA ĆUTI: RUDARI U JUŽNOJ AFRICI ISKOPALI MISTERIOZNE METALNE SFERE U...

NASA ĆUTI: RUDARI U JUŽNOJ AFRICI ISKOPALI MISTERIOZNE METALNE SFERE U KAMENU STAROM 2.8 MILIJARDI GODINA

1314
0
SHARE

U proteklih nekoliko decenija, rudari u južnoj Africi iskopavaju misteriozne metalne sfere. Dokazano je da potiču iz vremena od pre nekoliko milijardi godina što je za naše shvatanje nepojmljivo. Takođe je dokazano da nisu nastali dejstvom prirode.

Ove sfere, nepoznatog porekla, prečnika su oko 2,5 cm, a neke od njih imaju urezana tri paralelna žljeba oko ekvatora. Pronađena su dva tipa sfera: jedna je napravljena od plavičastog metala sa belim mrljama; druga je šuplja i napunjena sunđerastom belom supstancom.

Ono što je neverovatno je da kamen u kojem su pronađene potiče iz Prekambrijuma i star je oko 2,8 milijardi godina! Ko ih je i zašto napravio, ostaće misterija.
Rolf Marks: „Nema naučnih podataka o ovim loptama, ali su tu činjenice: Pronađene su u pirofilitu, koji se iskopava blizu malog grada Otosdala u zapadnom Transvalu.

Ovaj pirofilit (Al2Si4O10(OH)2) je prilično mek mineral i ima tvrdoću 3 po Mosovoj skali, a formiran je sedimentacijom pre 2,8 milijardi godina. S druge strane lopte, koje imaju vlaknastu strukturu iznutra sa ljuskom okolo, su veoma tvrde i ne može da ih ogrebe čak ni čelik“.

„Takođe se čini da su sfere toliko delikatno izbalansirane da bi, čak i sa moderom tehnologijom, morale da  se naprave u nultoj gravitaciji. Priča se da su naučnici u NASA-i bili potpuno zbunjeni kada su ih pregledali i nisu mogli da pronađu nikakvo objašnjenje“.

Ako su sfere zaista veštački napravljene i imaju ekstremno drevno poreklo, koja li je onda bila njihova svrha?

Valuta?

Da li su to možda primeri neke strane valute? Poznato je da su neke drevne kulture koristile druge objekte umesto novčića i papira kao novac.

Signal iz svemira?

Da li bi sfere mogle biti „signal“ iz svemira? „Fizički signali“ su možda pouzdaniji na većim udaljenostima u svemiru nego elektromagnetni ili neki drugi signali na bazi energije.

Postoje neke spekulacije da su povezane sa Japetom, Saturnovim mesecom koji ima neobične prstenove na svojoj površini.

Municija?

Možda su to primeri drevne municije, koja se čuvala ili ispaljivala sa njihove trenutne lokacije.

Talismani?

Da li su možda napravljene zbog nekih magičnih razloga? Da li ih je koristio neko sa sposobnošću da vidi aure ili neko ko se razume u psihometriju.

Umetnost?

Da li bi mogle biti primer drevne umetnosti?

Informacija?

Da li je to možda oblik drevnih zapisa, uređaj za čuvanje informacija?

Pojačavač signala za praćenje?

Da li je to možda neka vrsta vanzemaljskog sistema za praćenje? Možda njihova tehnologija za praćenje bolje funkcioniše na udaljenoj planeti tako što postave pojedini fizički artefakt na nju.

Zaštitni nosač za biološki materijal?

Možda su proizvedene u milijardama kao deo vanzemaljskog programa da se „zaseje“ život duž Mlečnog puta.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here