Home POGLEDI MISTERIJA 4 NAJČUDNIJA TELEFONSKA POZIVA: OD NJIH SU STRAHOVALI, JER SU NAJAVILI...

MISTERIJA 4 NAJČUDNIJA TELEFONSKA POZIVA: OD NJIH SU STRAHOVALI, JER SU NAJAVILI TRAGEDIJE

559
0
SHARE

Telo je bačeno u zaliv Biskajne. Ali, niko uključen nikada nije pronađen, kao ni anonimni pozivaoci, ni telo nesretne Džudit, a misterija krvi na sedištu njenog automobila takođe nikad nije objašnjena, niti se poklapa sa tvrdnjama iz anonimnog pisma.

3. ZBOG ANONIMNOG POZIVA OSUĐEN ZA UBISTVO SUPRUGE

Vilijam Valas je 1931. godine radio kao prodavac osiguranja. Kada je jedne večeri stigao u klub ljubitelja šaha, dočekala ga je poruka – zvao ga je izvesni R. M. Kvaltru i tražio da se nađu sledećeg dana u 19 i 30, a ostavio je i svoju adresu.

Valas se uputio na ostavljenju adresu sutradan, ali je stigavši tamo shvatio da je sve bio laž. Adresa koju je dobio, nije postojala.

Po povratku kući, zatekao je ubijenu suprugu. Neko joj je oduzeo život dok je on bio na putu.

Policijska istraga bila je kratka. Za njeno ubistvo očigledno je kriv bio tajnoviti R. M. Kvaltru, čiji identitet nikada nije potvrđen, a policija je zaključila da je to ustvari Vilijam. Oni su to objasnili tvrdnjom da je Valas podmetnuo spornu poruku samom sebi kako bi imao alibi.

Međutim, zaposleni u klubu šahista bio je siguran da glas na telefonskoj slušalici nije bio Valasov. U njegovom stanu sve je bilo puno krvi, a na njemu nije pronađena ni jedna kap. Takođe, ubijena supruga pričala je sa dostavljačem taman u vreme kada je Valas napuštao kuću.

Policija nije dobro uradila svoj posao, ali sud ga je, na sreću, odmah oslobodio. Izvesni Kvaltru nikada nije identifikovan ili uhapšen, a danas postoji mišljenje da je to bio bivši zaposleni Valasove osiguravajuće kuće.

4. MEDICINSKA SESTRA NESTALA BEZ TRAGA

Medicinska sestra Dona Las (25) u 70-im godinama prošlog veka radila je u hitnoj pomoći kazina u Saut Lejk Tahu u Kaliforniji. Jednog jutra njenog stanodavca i šefa nazvao je nepoznati muškarac, koji se predstavio kao član njene porodice i objasnio im da Done neće biti neko vreme iz zdravstvenih razloga.

Njen šef je posumnjao u priču, pa je nazvao njenu majku koja je negirala muškarčevu tvrdnju. Njen automobil je bio ispred njenog stana, ali ona više nije viđena.

Nakon šest meseci, novinar Pol Averi dobio je kriptovanu poruku, kakve je dobijao i od legendarnog serijskog ubice Zodijaka.

Njen ubica je poželeo da policija misli da je Donu ubio baš Zodjiak, ali promašio je u jednom vrlo bitnom detalju – Zodijak nikada nije skrivao svoje žrtve. Do današnjeg dana nije utvrđen njen nestanak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here