Home POGLEDI MAPA TURSKOG ADMIRALA STARA 500 GODINA ŠOKIRALA SVET: PRIKAZUJE ANTARKTIK IZ VAZDUHA...

MAPA TURSKOG ADMIRALA STARA 500 GODINA ŠOKIRALA SVET: PRIKAZUJE ANTARKTIK IZ VAZDUHA BEZ LEDA I SNEGA- I ZEMLJU KAO LOPTU!

1258
0
SHARE

Mapa bez sumnje nije prevara, jer je potvrđeno autentična, ali informacije na mapi su za proveru. Sam Piri Rajs napominje da je mapa nacrtana prema informacijama sa starijih mapa, grafika i zapisa, od kojih su mnoge, kako Hapgud kaže, kopirane i prepisivane iznova još od pre uništenja Aleksandrijske biblioteke u Egiptu, koje je izbrisalo veliku količinu literature i kulturnog znanja.

Hipoteza otvara vrata mogućnosti da je neka zaboravljena drevna civilizacija imala kapacitet da putuje do Antarktika, obeležavajući zemlju sa tehnologijom za pravljenje mapa, nekad pre nego što su se ledne površine formirale. To je značajno razilaženje sa našim trenutnim shvatanjem istorije.

Odsustvo ledenih površina na mapi Pirija Rajsa je u najmanju ruku čudno, a 1960. godine Hapgud je izneo svoje teorije vazduhoplovstvu SAD. Hapgud je pitao, između ostalog, da

li je oblik kontinenta, kako je prikazan na Rajsovoj mapi, sličan obliku kontinenta pod ledom, kao što je otkrilo nedavno testiranje vazduhoplovstva o seizmičkim podacima kontinenta. Odgovor je bio zapanjujuć:

„…geografski detalji prikazani u donjem delu mape neverovatno se dobro slažu sa seizmičkim profilom koji je napravila švedsko-britanska antarktička ekspedicija 1949. godine.

To znači da je obala mapirana pre nego što je postala prekrivena ledenom površinom.

Ledena površina u ovom regionu je sada debela oko 1,5 kilometar.

Nemamo pojma kako bi podaci na ovoj mapi mogli da se uklope sa pretpostavljemi stanjem geografskog znanja u 1513. godini.

Harold Z. Olmajer, Potpukovnik, komandant USAF”:

Ako Hapgudova teorija vredi, kao što je Ajnštajn verovao, onda je postojao period vremena od oko 13.000-te godine pne do 6.000-te godine pne kada je Antarktik bio bliži ekvatoru, te je tamo vladala relativno tropska klima, kao u delovima Južne Amerike.

Ovo je uzrokovano iznenadnom promenom čitave Zemljine litosfere, teoretisao je on, s istovremenim pomeranjem svih kontinenata na njihovu trenutnu poziciju što je mnogo drugačije shvatanje nego široko prihvaćeno objašnjenje o teoriji tektonskih ploča.

Ako je Antarktik zaista bio dalje na severu nego što je sada i ako nije bio pokriven ledom do pre 6.000 godina pne, ko je onda živeo u to vreme da je mogao to da zabeleži na mapi, pre svih poznatih civilizacija? I ko je to mogao da uradi dugo pre izmišljanja morskog hronometra u 18 .veku, koji je konačno rešio problem tačnog praćenja geografskih dužina na visokim morima?

Da li je Zemlja već bila mapirana 4.000 godina pne od strane civilizacije koja je zaboravljena, kao što analiza Rajsove mape i teorije Čarlsa Hapguda tvrde?


Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here