Home POGLEDI ITALIJANSKI ARHEOLOG PRONAŠAO DREVNI ULAZ U PAKAO (VIDEO)

ITALIJANSKI ARHEOLOG PRONAŠAO DREVNI ULAZ U PAKAO (VIDEO)

423
0
SHARE

Zid od slomljenog kamena sprečio je dalji napredak, ali Padžet je bio rešen da otkrije više. Vođen svojom opsesijom da otkrije tajnu tunela započeo je ambiciozan projekat da raščisti tunel i nastavi.

Kako su odmicalii, postalo je jasno da je tunel samo mali deo ogromnogsloženog sistema tunela koji je poznat kao Antrum Inicijacije ili Veliki Antrum i bio je dizajniran za još uvek nepoznate namene. Sve što je Pedžet mogao da razazna jeste da je sistem imao ritualni karakter.

Na kraju, Padžet i njegov tim proveo je skoro deceniju raščišćavajući i istražujući ovaj ogromni tunelski sistem.

Tokom ovog perioda, padžet i Džons proučavali su tajne koje su otkrivali i postali su ubeđeni da je ključala reka u tunelu zapravo ulazak u grčko podzemlje samog Hada.

Nakon godina traženja i opsednutosti, Pedžet je konačno pronašao legendarnu pećinu Sibila, ili bar pećinu za koju je verovao da je legenda bazirana.

Padžetov i Džonsov posao ostao je najkompletniji pokušaj da se otkrije i istražuje misterija ovog kompleksa do danas.

Vrlo malo se zna o Velikom Antrumu, a nismo ništa bliže razumevanju nego prvog dana kada je tunel otkriven. Postoji jako mnogo pitanja. Ko ga je izgradio i zašto? Koja mu je bila svrha? Kako je ulaz prošao nezapaženo hiljadama godinama?

Da li su Rimljani znali da je tamo? Da li je namerno zakopan od strane Rimljana i ako jeste, zašto?

Niko ne zna ove odgovore, ni na jedno od njih. Jedina misterija koja je rešena je izvor tople vode i podzemne reke.

Ovaj tunel je van granica turista zbog opasne prirode koja pokušava tu da vlada, mada je moguće unajmiti vodiča za istraživanje određenih delova “Padžet i Džons” ekskurzije.

Sve dok se ne bude ozbiljnije istraživalo na ovom otkriću idok se ne pronađu arheolozi koji su dovoljno hrabri, čini se da će Veliki Atrum dugo ostati misterija i nastaviće da bude jedno od drevnih rimskih enigmi.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here