Home POGLEDI ISPOVEST ČOVEKA KOJA JE UZDRMALA SRBIJU: DOŠAO SAM U BEOGRAD, NUDILI SU...

ISPOVEST ČOVEKA KOJA JE UZDRMALA SRBIJU: DOŠAO SAM U BEOGRAD, NUDILI SU MI BEBE ZA 10.000 MARAKA- PLATI I BIRAJ (JEZIV VIDEO)

266
0
SHARE

Izaberi i plati

Kada je lekaru pokazao sliku svoje žene, jedna sestra mu je donela mantil i uputili su se u odeljenje gde su ležale porodilje.

– Rekao mi je da stavim ruku na krevet žene koja otprilike liči na moju ženu. Krenuli smo

na prvi ili drugi sprat. Susreli smo neke sestre koje su pozdravljale doktora sa mnogo poštovanja, čime sam shvatio da nije reč o bilo kome.

U jednoj od soba video sam devojku koja stvarno liči na moju ženu. Stavio sam ruku na krevet. Nakon toga odveo me je u bebi boks. Zaustavio sam se kod jedne bebe, privukle me njene duge trepavice. Bila je anđeo i ja sam mu to rekao.

Odgovorio mi je da je to baš beba porodilje na čiji sam krevet stavio ruku. No onda mi je rekao: “Iviću, biraj”. I tu sam se zaustavio. Kako da biram bebu, šta ako hoću neku drugu iz tog boksa? Nije tu samo porodilište od studentkinja, porođaju se tu i udate žene – opisuje svoje čuđenje Marko.

No kada mu je doktor tri puta rekao da bira, Marku je bilo jasno da nešto ne štima. Odgovorio je da bi prvo želeo da se konsultuje sa ženom.

– Vratio sam se u Nemačku i sve ispričao svojoj Ani. Rekla mi je da pustim sve to, da nešto očito nije kako treba. A kada je još došlo do rata, sve mi se to smučilo. Pomirili smo se sa sudbinom. Lepo živimo, 41 godina braka i još smo zaljubljeni – priča Marko.

Prepoznao lekara koji mu je nudio bebu na prodaju

U saradnji sa predstavnicama dva udruženja roditelja nestalih beba, Anom Pejić i Milenom Janković, Marko Ivić se provozao Beogradom i pokazao koja je bolnica u pitanju. Kako on tvrdi do pokušaja trgovine ljudima došlo je u Kliničko-bolničkom centru Zvezdara.

Ana Pejić mu je pokazala fotografiju lekara koji je 1988. godine bio načelnik odeljenja u ovoj ustanovi, što se vidi u video snimku. Ivić je potvrdio da je reč o tom lekaru, tj. da je 99 odsto siguran da je sa njim razgovarao. Inače, taj lekar je, kako tvrde roditelji nestalih beba na društvenim mrežama, u međuvremenu preminuo.

– On se meni sve vreme predstavljao kao humanista, koji pomaže da ta deca ne završe u domu. Hvalio je standard kod nas u Nemačkoj, u kojoj će dete odrasti. Još mi je rekao da ako znam bračne parove, naše ili Nemce, koji žele decu, da mogu da mu se obratim da on pomogne da ta nesrećna deca nađu utočište.

Uveravao me je da će oni, množina, srediti papire, tako da niko ne može da mi ospori da je moja žena rodila tu bebu. “Iviću, Vaša je dužnost da dođete i izaberete bebu. Dalje mi ćemo sve srediti” – tvrdi Marko.

Kako dodaje, lekar je zapisao sve njegove podatke, čak i krvnu grupu.

– Ipak, bilo mi je malo čudno da on kod policije nije proverio da li sam ja lopov ili manijak. Insistirao je da je moje samo da izaberem bebu i dam novac – kaže Marko.

Godinama kasnije shvatio u šta se upleo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here