Home POGLEDI „ISPLIVAO“ ZABRANJENI SNIMAK: MILOŠEVIĆ 2001. ODRŽAO U HAGU ISTORIJSKI GOVOR O KOSOVU...

„ISPLIVAO“ ZABRANJENI SNIMAK: MILOŠEVIĆ 2001. ODRŽAO U HAGU ISTORIJSKI GOVOR O KOSOVU (VIDEO)

1335
0
SHARE

Nekadašnji predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević održao je u Hagu 2001. godine govor o Kosovu i Metohiji koji mnogi nisu čuli a koji se ponovo vrti na društvenim mrežama i Jutjubu.

Milošević je tada bukvalno grmeo u sudnici o stanju u južnoj srpskoj pokrajini.

„Posebno ne mogu da razumem da neko može da se drzne da ovde govori o Kosovu implicite kao o nečemu što nije deo Srbije. Kosovo je Srbija i Kosovo će ostati Srbija.

I ova situacija trajaće tačno onoliko koliko bude trajala ova nelegalna okupacija Kosova i Metohije. Nelegalna zato što je do nje došlo zloupotrebom Ujedinjenih nacija i rezolucije 1244. SB UN koja predviđa prisustvo bezbednosnih snaga UN.

Međutim te su snage uzurpirale ovlašćenja UN, dozvolile dalje divljanje albanskih terorista, hiljade Srba i drugih nealbanskih stanovnika Kosova su ubijeni i oteti… Desetine hiljada srpskih kuća je zapaljeno, više od stotinu crkava je srušeno i zapaljeno, sve pod okriljem međunarodnih snaga koje su došle da garantuju svima bezbednost“, rekao je Milošević.

On je naglasio da „vajni srpski poslanici dolaze avionom iz Beograda, da vrše svoju funkciju poslanika, i pod vojnom pratnjom ulaze u svoj tzv. parlament.“
„To će stanje trajati koliko bude trajala okupacija. To je stanje trajalo i pod turskom okupacijom čitavih 500 godina, ova neće moći toliko da traje. Ali onog trenutka kad se ona završi Kosovo će opet biti potpuno pod srpskom kontrolom.

A nije reč samo o Kosovu već i o Srbiji, jer će i Srbijom ponovo i uskoro upravljati patriote ali će patriote upravljati i drugim zemljama umesto ove šeme novog kolonijalizma i postavljanja raznih marionetskih vlada.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here