Home POGLEDI DR NESTOROVIĆ: NATERALI SU NAS DA IM VERUJEMO! ANTIBIOTICI NE LEČE NIŠTA!

DR NESTOROVIĆ: NATERALI SU NAS DA IM VERUJEMO! ANTIBIOTICI NE LEČE NIŠTA!

1060
0
SHARE

Gnojna angina prolazi sama od sebe lečena ili ne lečena. Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije.

E to nije tačno. Bilo bi super – imate kijavicu uzmete antibiotik i ne dobijete upalu pluća. Niko onda ne bi imao upalu pluća, ali to ne ide tako.

Postoji samo jedna bolest gde preventivno vredi davati antibiotike a to je grip. Tu može da se da antibiotik jer se onda smanjuje za 25 odsto šansa za dobijanje zapaljenja pluća”, kaže dr Nestorović.

On napominje da razumem da roditelji hoće da im dete što pre ozdravi, da ne dođe do komplikacija.”I lekari ih plaše po principu ako ne uzmeš biće ovo i ono.

Zanimljivo je bilo ispitivanje u Hrvatskoj među lekarima na pitanje zašto ste prepisali antibiotik. Prvi odgovor je bio: “Ako ne prepišem ja, prepisaće kolega i ogovaraće me. ” A drugi odgovor je bio: “Ova majka je jako zabrinuta biće tu komplikacija ako ne prepišem.

” Oba ova razloga nisu medicinska. Sve začinske biljke su antibiotici. Origano koristimo kod teških pacijenata sa jakim zapaljenskim bolestima pluća jer ubija bakterije.

Začinske biljke su počeli ljudi da koriste jer nisu imali frižider i primetili su da se uz pomoć začinskih biljaka meso duže održi. Crni biber je snažan antibiotik”, kaže on i zaključuje:

“Naš glavni problem je malo kretanja i puno stresa. Ljudski život je stalna borba, nema depresija jer ona vodi u bolest.”

(Mediji)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here