Home POGLEDI DOKAZI O PLANSKOM UNIŠTAVANJU SRPSKIH ISTORIJSKIH ZAPISA O DREVNOM POREKLU, KAKO BI...

DOKAZI O PLANSKOM UNIŠTAVANJU SRPSKIH ISTORIJSKIH ZAPISA O DREVNOM POREKLU, KAKO BI SE LAKŠE VLADALO NJIMA! (VIDEO)

460
0
SHARE

I onda kada su na njih nasrtali Francuzi, i kada ih je pokoravao poljski kralj, i kada su ih potčinjavali češki i brandenburški vladari, sve do moćne saske i nemačke sile.

Potiskivali su ih i tlačili, zabranjivali jezik, ukidali nacionalna prava, s namerom da ih asimiluju i nasilno pretvore u drugi narod.

Srbi su se odupirali vekovima, a potom razjedinjeno, jedno po jedno pleme germanizovano padalo pod dobro organizovanu franačku vlast.

Balkan i Evropa kao da su prednjačili u toj tradiciji mnogo pre i mnogo posle pada Vizantijskog carstva. Kada bi se sačinila jedna slika tlačenja malih naroda na ovim prostorima, ona bi bila potresna kao najčuvenije antičke tragedije.

Uostalom, zar nekoliko balkanskih ratova, brojne bune i dva svetska rata nisu uvek bili krvavi i tragični otpor tom i takvom tlačenju. Kao što se vidi, sve je činjeno da Lužički Srbi postanu narod drugog reda i da nestanu…..Odakle ovaj narod na prostoru današnje Nemačke, hiljadu i više kilometara daleko od nas?! Pali sa Marsa?…

(Balkans Chronicles)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here