Home POGLEDI DOKAZ PUTOVANJA KROZ VREME: SLIKA IZ 1850. GODINE POKAZUJE ŽENU KOJA KUCA...

DOKAZ PUTOVANJA KROZ VREME: SLIKA IZ 1850. GODINE POKAZUJE ŽENU KOJA KUCA PORUKE NA MOBILNOM (VIDEO)

987
0
SHARE

Čini se da slika iz 1850-ih godina pokazuje ženu koja gleda u smartfon – podstičući predloge o putovanju kroz vreme.

Ova scena svetu izgleda kao da tinejdžerka 21. veka kuca poruke ili razgleda društvene mreže dok bezbrižno šeta ulicom, ali to je zapravo naslikano oko 1850. godine.

“Očekivana“ austrijskog umetnika Ferdinanda Georga Valdilera, pokazuje mladića koji čeka uz stazu držeći roze cvet, dok prilazi devojka koja je svu svoju pažnju posvetila malom pravouganom predmetu koji nosi u rukama.

Scenario o putovanju kroz vreme je pokrenut na Tviteru od strane penzionisanog službenika lokalne samouprave Pitera Rasela, u odgovoru na sličnu sliku koja je objavljena.

On je rekao: “Ono što me najviše pogađa je koliko je promena u tehnologiji promenila tumačenje slike, i na neki način uticala na čitav njen kontekst“.

“Velika promena je u tome što je 1850. ili 1860. godine svaki posmatrač tu stvar koju devojka drži identifikovao kao crkvenu pesmaricu ili molitvenik.“

zena- mobilni- valdiler

“Danas niko ne može a da ne vidi sličnost sceni u kojoj je tinejdžerka udubljena u društvene mreže na svom smartfonu.“

Podrazumeva se, u stvari, da ova slika pokazuje devojku koja drži molitvenik dok hoda a njen obožavatelj je čeka.

Umetnički stručnjak Gerald Vainpolter je rekao: “Devojka na ovoj Valdmilerovoj slici se ne igra sa svojim novim iPhone X, već ide u crkvu držeći mali molitvenik u svojim rukama.“

Na internetu se pojavila serija slika iz prošlosti koje se čini da pokazuju uređaje i odeću kojima tu nije mesto, što je podstaklo teoretičare zavere.

Drugi primeri ovog fenomena uključuju ono što izgleda kao iPhone na slici koja je stara oko 350 godina, a šef Apple-a Tim Kuk ju je nazvao “dokazom“.

Dok je druga slika izazvala bizarne spekulacije da je Isus možda putovao kroz vreme.

Tvrdilo se da slika “Glorifikacija evharistije“ prikazuje Isusa sa ruskim satelitom “Sputnjik”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here