Home POGLEDI ČUDO U TRŠIĆU: „ODJEDNOM SE POJAVILA, NE MOŽEMO DA SPAVAMO OD MISTERIOZNE...

ČUDO U TRŠIĆU: „ODJEDNOM SE POJAVILA, NE MOŽEMO DA SPAVAMO OD MISTERIOZNE VRELINE, MORAMO DA SE ISELIMO IZ KUĆE“ (FOTO)

883
0
SHARE
Foto: S. Pajić / RAS Srbija

Poslednjh mesec dana u kući poridice Mitrović iz Tršića temperatura se penje i iznad 40 stepeni Celzijusa iako su odavno prestali da lože.

Da se nešto čudno dešava shvatili su kada su osetili toplotu na pločicama u hodniku, kraj ulaznih vrata, gde je, inače, uvek hladnije, a onda se toplota počela pojavljivati na podu i u drugim sobama.

Kako je kuća počela sama od sebe da se zagreva nije im jasno, a odgovoru se nadaju od stručnjaka koje očekuju da ih posete.

– Prvo smo mislili da je toplo zbog loženja u kuhinji, ali onda jedan dan vatru nismo ni palili a u kući nije moglo sa se prespava od toplote.

Osetio sam da toplota izbija ispod tepiha, kraj kreveta u kojem spavam i kada sam ga podigao i opipao beton rukom shvatio sam da se nešto dešava – priča domaćin kuće Milentije, prilično zbunjen onim što je zadesilo njega i suprugu Radmilu.

 

Sve su ispričali sinu, koji živi u Loznici, pa je on doneo uređaj za merenje temperature i kada ga je prislonio na pod skala je pokazala 36 stepeni iako je napolju bilo oko 11.

– Stavili smo mokru čarapu na to mesto i ona je posle par sati bila potpuno suva. Staza, kraj temelja kuće, posle kiše osuši se za nekoliko minuta.

Toplota je iz spavaće sobe prešla i u kuhinju i samo je toplo na određenim mestima. U ostalom delu kuće sve je normalo – objašnjava Radmila.

Foto: S. Pajić / RAS Srbija
Foto: S. Pajić / RAS Srbija

Zatečeni pojavom kakvu niko u ovom kraju do sada nija zapamtio, obratili su se i gradskoj upravi za pomoć, odakle su odmah došli građevinski inspektori i predložili da se još nekoliko dana prati stanje temperature u kući, a da će potom svoj sud morati da daju stručnjaci iz Zavoda za geodeziju u Beogradu.

– Svi su u čudu. U zaseoka Čotrići niko nema ovakav problem, samo mi. Čak me zafrkavaju komšije i kažu da više nećemo imati problema tokom zime jer nam ogrev neće ni trebati. I ja se našalim na svoj račun ali sam ipak zabrinut.

 

Celu noć držim otvoren prozor i vrata na sobi, radi promaje, ali me strah da se ne uvuče kakva živuljka, zmija ili žaba. Ako temperatura nastavi da raste, a to je evidentno jer juče je bilo 36 a danas skoro 42 stepena na pojedinim mestima, očekujem da nam nadležni uruče i rešenje o iseljenju.

Kako da posle četiri decenije napustimo kuću koju smo pre pet godina renovirali i sredili, ne znam ni sam Možda je u pitanju termalna voda, možda neka trenutna pojava, a ja se nadam da će prestati. Valjda neće izbiti vulkan – jada se zemljak Vuka Karadžića.

Mitrovićima za sada ostaje da čekaju i da se nadaju da će „besplatno grejanje“ nestati baš onako kako se i pojavilo, ali da su zabrinuti jasno je i komšijama koji navraćaju da se uvere u tu čudnu energiju koja zrači iz betona po kojem se može hodatii i bez čarapa.

(Agencije)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here