Home POGLEDI BUDA PREDVIDEO KRAJ SVETA, A O OVOME SE ĆUTI: POJAVIĆE SE 7...

BUDA PREDVIDEO KRAJ SVETA, A O OVOME SE ĆUTI: POJAVIĆE SE 7 SUNACA NA NEBU I SVAKO DONETI..!

1108
0
SHARE

Avramova vera održava linearnu kosmologiju, sa scenarijima o kraju sveta koji sadrže teme transformacije i iskupljenja.

U judaizmu, izraz „kraj sveta“ pominje Mesijansko doba, i uključuje okupljanje prognane jevrejske dijaspore, dolazak Mesije, vaskrsenje pravednika i svet koji će doći.

Neke hrišćanske sekte prikazuju svet koji će doći do kraja kroz seriju kataklizmičkih događaja, nakon kojih će uslediti vaskrsenje umrlih duša i sudnji dan.

Prema vedskoj tradiciji, Aditi je majka osmorice Aditija ili solarnih božanstava (sunaca). Na kraju stvaranja, ovih osam sunaca će sijati zajedno na nebu.

U narednoj propovedi, Buda govori o tome kako će se sedam sunaca pojaviti na nebu i kako će planeta Zemlja na kraju biti uništena, posle više stotina i hiljada godina, kroz seriju kataklizmičnih događaja koji su opisani u nastavku.

-Zemlja će patiti od teške suše zbog nedostatka kiše. Sva vegetacija i oblici života će nestati sa planete.

– Drugo sunce će se pojaviti na horizontu, što će dovesti do isparavanja mnogih potoka i malih jezera.

– Treće sunce će se pojaviti, što će dovesti do isparavanja mnogih velikih reka poput Ganga.

– Nakon dugo vremena, četvrto sunce će se pojaviti na nebu, što će dovesti do isparavanja velikih jezera.

– Nakon još jednog dugog protoka vremena, peto sunce će se pojaviti i okeani će polako presušiti dok ne dođu do dubine jednog prsta.

– Nakon još jednog dugog protoka vremena, šesto sunce će se pojaviti.

– Zemljina kora i jezgro će se zagrejati do intenzivnih temperatura što će dovesti do mnogih vulkanskih eksplozija, spaljene zemlje i neba ispunjenog dimom.

– Nakon još jednog dugog protoka vremena, sedmo sunce će se pojaviti.

Zemlja će postati vatrena lopta plamena i proširiće se. Njeni plamenovi će se proširiti daleko. Na kraju će eksplodirati i nestati.

Način na koji je Buda predvideo kraj Zemlje zvuči kao moderna naučna teorija o uništenju planete i čitavog solarnog sistema.

Buda je takođe jasno naveo da će svi oblici života nestati pre pojave drugog sunca. Nakon toga će Zemlja biti mrtva planeta spremna za eventualno uništenje.

Sedam sunaca koji su navedeni u diskursu su verovatno različite planete solarnog sistema koje će postati vruće i sijaće kao zvezde zbog neke promene u aktivnosti Sunca ili njegove gravitacione sile.

Način na koji se opisuje sušenje planete Zemlje podseća na jedan od efekata staklene bašte i događaje koji bi se mogli dogoditi na planetama kao što je Mars, koji je nekada imao okeane i reke i verovatno i oblike života.

Buda je dostavio ovu propoved da podseti svoje učenike na netrajnost prirode sveta i našeg postojanja.

(Kurir.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here