Home POGLEDI BIVŠI DB-OVAC PONOVO ŠOKIRA JAVNOST: OTKRIO SVE DRŽAVNE TAJNE 90-tih

BIVŠI DB-OVAC PONOVO ŠOKIRA JAVNOST: OTKRIO SVE DRŽAVNE TAJNE 90-tih

337
0
SHARE

Taj političar iz SPS je onda rekao jednom ministru iz DOS: „Borka je dobila sve račune i sad će vam svima je*ati i oca i majku.“ Posle tri dana je ona ubijena. Zaključak donesite sami. Ne optužujem nikoga, samo kažem šta se desilo. Onda je sve zataškano.

Malo je poznato zašto su izbori 2000. godine, koje je SPS-JUL izgubio i pao s vlasti, raspisani prevremeno…

– Mira Marković je krivac. Ona je bila u Indiji s ministarkom zdravlja Leposavom Milićević, koja ju je tamo upoznala s nekim vračarama.

Te vračare su rekle da izbori treba da budu ranije, da budu na dan kad su pobedili 1987. na Osmoj sednici i da će onda opet pobediti.

Mira je onda ubedila Slobodana i izbori su stvarno, ničim zasluženo, bili godinu i po dana ranije. Raspisani su na isti dan kad je bila Osma sednica – 24. septembra. I izgubili su.

Kako danas gledate na 5. oktobar 2000. godine?

– Pad jednog sistema i dolazak drugog, mnogo lošijeg. Posle dolaska na vlast, DOS je od onih koji su bili u prethodnoj vlasti uzimao deo kolača za koji je smatrao da treba da uzme. Biznismeni i političari iz prethodnog sistema su otkupljivali svoju slobodu, čast i ugled sa po pet miliona maraka.

Da pređemo na današnjicu. Bavite se pitanjima diplomatije i bezbednosti. Ko danas vlada svetom?

– Vojno najmoćnija država na svetu je Rusija, ekonomski najjača zemlja je Kina, a najbeskrupuloznije su Amerika i Engleska.

Kad vidite da Rusi imaju raketno naoružanje koje može da ide brzinom od 27.000 kilometara na sat, shvatite da od toga nema odbrane. U ratu Rusije i Amerike, pobeđuju Rusi sto odsto. Rusi su u velikoj prednosti.

Vi ste radili analizu kako bi mogla brzo da oživi privreda i zaposle se ljude. O čemu je reč?

– Srbija je pretežno poljoprivredna zemlja, imamo dosta potencijala na tom polju i mogli bismo da dođemo do pune zaposlenosti. Ali ne da izvozimo sirovine, već gotove proizvode.

Osim poljoprivrede, veliki potencijal su mala i srednja preduzeća. Takođe, država koja imasvoju štampariju novca može čudo da napravi – kad se štampa novac i ulaže u privredu i ekonomski razvoj, povećava se moć države, a ne izaziva se inflacija.

Da li i dalje zagovarate stav da je politika skupo zanimanje i da nije za siromašne?

– Politika jeste skupo zanimanje. Nije za sirotinju. Otac mi je govorio da je problem sa sirotinjom što je alava, pohlepna i hoće da reši sve sad i odmah za narednih deset generacija, finansijski da se obezbedi… To ne može.

Kapital se stiče radom, u kontinuitetu nekoliko generacija… Inače, pogledajte snimke prve konferencije DOS u Sava centru nakon dolaska na vlast, vidite kako su bili obučeni, nosili su „beko“, „kluz“… Tri godine kasnije, svi su već nosili najskuplje stvari.

Pratite li aktuelna dešavanja u politici?

– Da. Aleksandar Vučić je trenutno jedan od najboljih političara koje smo imali u poslednjih 20-30 godina. Pokrenuo je ekonomiju, privredu, zapošljavanje, socijalnu politiku, brine se o mladima… Sve to doprinosi kvalitetnijem životu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here