Home MAGAZIN VUČIĆ NAJAVIO: TREŠĆE SE ZEMLJA U OKTOBRU OD ONOGA ŠTO ĆETE VIDETI

VUČIĆ NAJAVIO: TREŠĆE SE ZEMLJA U OKTOBRU OD ONOGA ŠTO ĆETE VIDETI

5324
0
SHARE

Srbija ne pravi vojsku kako bi nekog napadala, već da bi branila svoj narod, izjavio Vučić i najavio veliki događaj za oktobar.

Predsednik Srbije prisustvovao je danas pokaznoj vežbi dela Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici, gde je prikazan deo opreme VS ali i sposobnosti.

Nakon što je objasnio šta je Vojska Srbije do sada nabavila za vojsku, Aleksandar Vučić je najavio „nešto što Srbija nije imala do sada, u oktobru“.

„Videćete sve, pucaće se, biće bojevog gađanja. Trešće se zemlja šta ćete da vidite“, rekao je Vučić, prenosi B92.

Vojska Srbije imaće do kraja godine 12 PASARS sistema

Vojska Srbije će do kraja godine imati 12 artiljerijsko-raketnih sistema PVO PASARS, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da su tri već primljena u našu vojsku.

Vučić je podsetio na aerodromu u Batajnici da Srbija nabavlja i PVO sistem „mistral“ od Francuske koji će biti integrisan u sistem PASARS domaće proizvodnje.

On je prokomentarisao da su na prikazu posebna atrakcija bili ruski helikopeteri Mi-35, dodajući da imamo četiri takve izvanredne letelice, zatim „erbasove“ helikoptere H145M i drugo.

Dodao je da su građani mogli prvi put da vide rakete koje u vazduhu imaju domet do 5.200 metara.

„Čestitam našim vojnicima, bili su izvanredni“, poručio je Vučić, ističući da su građani mogli da vide odličnu opremljenost i da je njemu važno da je i moral u vojsci visok.

Poručio je da ne pravimo vojsku da bi pretili nekome već da ako bude potrebe da može da odbrani zemlju od svakog agresora, prenosi Tanjug.

Kaže da mu je drago što su vojnici fantastično opremljeni i obučeni i da je ponosan na našu vojsku.

Najavio je da će u oktobru biti organizovano do sada nešto što nije viđeno u Srbiji i daće tom prilikom biti prikazano sve što ima ratno vazduhoplovstvo i vazdušna odbrana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here