Home MAGAZIN UDARNO: RAKETE NA RUSKI AVION U SIRIJI ISPALJENE IZ TURSKE VOJNE BAZE

UDARNO: RAKETE NA RUSKI AVION U SIRIJI ISPALJENE IZ TURSKE VOJNE BAZE

539
0
SHARE

Turska vojska stoji iza napada na ruske avione. Pokušaj obaranja ruskog vojnog aviona iznad sirijske provincije Idlib turska vojska napravila je dan ranije.

U početku je objavljeno da je reč o ruskom borbenom avionu, koji je zapravo napao teroriste u sirijskoj provinciji Idlib.

Kasnije je tip aviona doveden u pitanje, jer su se pojavile informacije da bi to mogao biti ili bombarder Su-24 ili bespilotna letelica.

Ipak, kako se ispostavilo, dve protivavionske rakete ispaljene su odjednom sa teritorije turske vojne baze koja se nalazi u Idlibu. To znači da su turske snage odgovorne za napad.

Poznato je da nije bilo moguće oboriti ruski avion zbog činjenice da projektili nisu imali vremena da ga stignu, mada je u početku bilo izveštaja da je napad osujećen usled ispaljivanja lažni toplotnih ciljeva iz ruskog aviona.

U prilog verziji da govorimo o ruskom avionu, govori činjenica da bi napad pomoću MANPADS -a na bespilotnu letelicu bio neefikasan i da bi projektili teško mogli bili usmereni na toplotno zračenje drona.

Zvanične izjave još nisu date u vezi sa napadom na ruske avione.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here