Home MAGAZIN UDARNO! MEDOJEVIĆ POSLE OSTAVKE: NIJE BILO REZOVA, NIJE BILO DEMONTAŽA, DEBELO SMO...

UDARNO! MEDOJEVIĆ POSLE OSTAVKE: NIJE BILO REZOVA, NIJE BILO DEMONTAŽA, DEBELO SMO PREVARILI BIRAČE!

757
0
SHARE

Predsednik Pokreta za promjene PzP i jedan od lidera Demokratskog fronta DF Nebojša Medojević kazao je da će poslanici glasati za budžet koji je, kako je rekao, mrtvo rođenče.

On je na konferenciji za novinare potpisao ostavku na poslaničko mesto.

“Moje amandmane neće niko ni da pogleda. Skupština je postala poštansko sanduče”, rekao je Medojević i potpisao ostavku.

On je podsetio da je Vlada formirana od strane druge familije vlasnika Vijesti i delom crkve, da je nazvana ekspertskom, i da je opasan eksperiment.

“Rekao sam da će eksalirati neželjenim političkim i ekonomskim posljedicama. Vlada se može formirati samo u skladu sa političkom voljom građana, a ova nije tako formirana, nije demokratska, ne odgovara biračima već onima koji su je formirali”, rekao je Medojević.

On je dodao da se vodila kampanja protiv njega u režiji Gojka Perovića i Vladimira Božovića.

“Vidite da sam bio u svemu u pravu. Vlada je osnovana u dogovoru sa Milom Đukanovićem i nije reformska Vlada. U šest mjeseci nije uradila nijednu od reformi i

poteza za demontiranje totalitarnog sistema. Nema otvaranja dosijea, procesa lustracije nema kao priorritet, nema suočavanja sa zločinima iz prošlosti, niti Vlada to ima za prioritet”, konstatovao je Medojević.

Dodao je da su se desile još neke greške u radu Vlade.

“Nije bilo rezova nije bilo demontaža, sada imamo krizu institucija, krizu Vlade.. Najvažnije od svega kako je regulisala ekonomiju ove zemlje. Startovala je sa skandaloznim ponašanjem oko budžeta i sama donijela odluku o privremenom finansiranju, što po pravilu donosi Skupština, jer Vlada nema ta ovlašćenja. U samom startu su prekršili Ustav i napravili haos u javnim finansijama”, rekao je Medojević.

On je dodao da što se tiče spoljne politike neće trošiti riječi

“Mi smo tu debelo prevarili naše birače. Cilj ove Vlade je uništenje DF- a i kreiranje nove većine”, rekao je Medojević.

Odgovarajući na pitanje Medojević je rekao da nema informaciju da su Madić i Knežević imali dogovore sa Mitropolitom Joanikijem oko budžeta.

“Nisam išao na tu večeru, nisam ni pozvan, ali jasan je moj stav da nije dobro miješanje crkve.

Naša crkva kojoj pripadam i čiji sam vjernik nekorektno se odnosi prema DF-u to smo vidjeli i u Nikšiću”, saopštio je lider PZP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here