Home MAGAZIN TRAMP SPREMA ŽESTOK UDARAC: SVE JE SPREMNO DA SE OBJAVE TAJNI DOKUMENTI...

TRAMP SPREMA ŽESTOK UDARAC: SVE JE SPREMNO DA SE OBJAVE TAJNI DOKUMENTI O „DUBOKOJ DRŽAVI, BAJDENU I KLINTONOVIMA

560
0
SHARE

Foks njuz, američki televizijski kanal, najavio je da će američki predsednik Donald Tramp u velikoj akciji protiv svojih protivnika objaviti tajne dokumente.

Kako je najavio novinar Fosk njuza Lu Dobs, biće otkriveno kako je nadziran Donald Tramp, njegova predsednički izborni štab tokom prethodnih izbora, kao i izveštaji Kristofera Stila, bivšeg agenta britanske MI6, od koga je potekao „Rusijagejt“, odnosno tvrdnje da je Rusija navodno umešana u izbore na kojima je Tramp pobedio.

Dobs je informaciju o otkrivanju dokumenata iz „Obamagejta“ objavio pozivajući se na Džona Solomon, glavnog urednika „Džast njuza“ i Foksovog saradnika.

Kako je rekao Solomon, radi se o dokumentima koje je „FBI pokušao da sakrije od javnosti u poslednje četiri godine“.

​Solomon tvrdi da je Kristofer Stil, u razgovoru sa FBI, naveo da je objavio svoje izveštaje kako je Rusija umešana u američke izbore, da bi pomogao Hilari Klinton i skrenuo pažnju sa afere objavljivanja njenih i-mejlova.

„Afera sa umešanošću Rusije je izmišljena kako bi se zaštitila Hilari Klinton od daljeg objavljivanja njene afere“, rekao je Solomon.

Da će Tramp pokrenuti neku akciju najavio je i Emon Dževers, novinar CNBC-a, koji tvrdi da će američki predsednik objaviti tajna dokumenta u vezi sa optužbom protiv Hantera

Bajdena da je koristio moć svog oca Džoa, tada potpredsednika SAD da pomogne ukrajinskoj kompaniji na čijem platnom spisku je bio.

​Dževers navodi i da će Tramp pomilovati nekoliko osuđenika, izdati izvršna naređenja, ali da postoji mogućnost i da objavi tajna dokumenta u vezi sa Dominion mašinama za glasanje, za koja je američki predsednik tvrdio da su jedan od glavnih načina za manipulaciju na izborima.

Podsetimo, „Obamagejt“ je nastao kada je Donald Tramp objavio da je bivša vlada Baraka Obame smeštala afere njegovim saradnicima da bi osujetila Trampov dolazak na vlast.

U aferi i-mejlova Hilari Klinton tražena je istraga zbog toga što je ona navodno preko privatne adrese poslala veliki broj potencijalno poverljivih informacija, što je otkrila istraga Stejt departmenta. FBI je kasnije saopštio da nema dokaza o kriminalnim radnjama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here