Home MAGAZIN „SVIMA JE JASNO ŠTA VUČIĆ RADI SA KOSOVOM, A OPOZICIJA ĆUTI..“ (VIDEO)

„SVIMA JE JASNO ŠTA VUČIĆ RADI SA KOSOVOM, A OPOZICIJA ĆUTI..“ (VIDEO)

691
0
SHARE

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković rekla je u emisiji “Persona non grata” N1 da je svima jasno šta predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi sa Kosovom.“Ako je prihvatio subjektivitet Kosova, da prekrije državne simbole stikerom, onda vidimo šta on radi, sasvim je jasno. Dozvolio je sebi da sledeći put kada bude putovao mora da prekrije simbole i sa stikerima uđe na Kosovo, to je priznavanje subjektiviteta Kosova. Ali, šta radi opozicija, da li neko kaže ‘ovo je proces gde nestaje deo naše zemlje’”, pita se Trajković.

Kaže da je uvek bilo unutarsrpskih sukoba na Kosovu i da je Beograd uvek favorizovao „svoje Srbe“.

„Uvek smo bili zloupotrebljavani, ovo što se trenutno dešava je neviđeno, sada imate mafiju koja implementira ono što Vučić želi, a ona nosi rizik za život“, kaže ona i dodaje da je očigledno da Nemačka sa demohrišćanima na čelu podržava Vučića, ali i Kurtija.

„Napravili su priču da naprave autoritet Kurtiju, došli su na sever da uteruju strah Srbima, a Vučić je izveo vojsku. Mislim da je Kurti poražen povlačenjem ROSU, što je KFOR preuzeo. Obojica su izgubili“, rekla je Rada Trajković.

Kazala je da ne zna kada je poslednji put čula da je patriota i da voli svoj narod.

„Dvaput sam gubila posao. Slušam i razmišljam, Vučić je čitao moje svedočenje o ubistvu

Olivera Ivanovića, ko mu je dao taj papir? Dali su mu lideri institucija Prištine na nekom sastanku, da sazna šta sam ja to govorila. Kada je ubijen Oliver, prve izjave su bile da je zbog pritiska proces prebačen u Prištinu, pritisak je bio strahovit. Ja Olivera nisam poznavala pre rata, upoznala sam ga posle. Mi nismo bili neprijatelji, ali se nismo slagali“, kaže Rada Trajković.

Osvrnula se i na period proveden u Srpskoj radikalnoj stranci rekavši da ni sama ne zna šta je tražila u SRS.

„Kada sam dolazila, videla sam da je to ekspozitura, služila da bi profilisao Milošević i socijalisti, izabrali su me u Vladu pa isterali posle 4 meseca, nisam imala želju da sedim u

toj Vladi, bila sam na Kosovu. Dolazila sam na sastanke, napetost je bila od početka, videla sam da se kopaju rovovi OVK, uvek sam sumnjala da postoji neki ‘dil’ između OVK i naših službi, sve je bilo suviše čudno – učestvuješ u nekim istitucijama, a vidiš drugu realnost“, kaže ona.

Komentarišući crkvu i Porfirija, kaže da je on „SNS patrijarh i izbor Vučića“ i da njegov PR to pokušava da prekrije.

„Crkveno ustojstvo je specifično, vladike mogu da se smene i da se pokrenu procesi protiv njih, niko nije siguran. Patrijarh svoje opredeljenje da je za Vučića pokušava da prekrije pričom i susretima sa siromašnima i ljudima sa ulice, ali neće da primi nijednog lidera

opozicije, da ta podrške ne rezultira nečim što bi Vučiću smetalo. Željni smo nastupa i reči oca Save, vladike Teodosija, vladika Maksima iz Amerike. Ja ne prepozanjem crkvu sada“, zaključila je Rada Trajković.

(N1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here