Home MAGAZIN Sve će biti mnogo gore: Politikolog predvideo velike šokove u Nemačkoj

Sve će biti mnogo gore: Politikolog predvideo velike šokove u Nemačkoj

566
0
SHARE

Energetska kriza i očekivanje snažnog zahlađenja u decembru čine celu Evropu nervoznom. U to je uveren politikolog Vladimir Sergienko, koji živi u Nemačkoj.

Zapadni mediji plaše Evropljane vremenskom prognozom za decembar. Meteorolozi su uvereni da će hladni udar iz Rusije početkom zime zamrznuti sve evropske zemlje.

Politikolog Vladimir Sergienko rekao je radiju Sputnjik šta čeka Nemce. Prema njegovim rečima, stanovnici Nemačke već cele zime sede kod kuće u toploj odeći kako bi uštedeli. Visoki troškovi komunalnih usluga primoravaju da se ograniči čak i upotreba tople vode.

Male energetske kompanije već su upozorile potrošače na poskupljenje od 40 odsto od početka sledeće godine. Ovakvo poskupljenje će na kraju pogoditi sve Nemce, što će biti bolan udarac po novčaniku.

Situacija se razlikuje od dosadašnjeg iskustva po tome što je nemoguće koristiti gas koji se isporučuje gasovodima iz Rusije. Sabotaže na linijama Severnog toka ozbiljno su

ograničile nemačke mogućnosti. Umesto panike, gledajući u termometar, Sergienko savetuje Nemce da razmisle o obnavljanju rada gasovoda koji idu po dnu Baltičkog mora.

Ali ne pate samo obični stanovnici od nedostatka gasa. Najveći teret će snositi industrijska preduzeća, koja troše većinu električne energije. Nemačku čekaju veliki šokovi, što može biti „naređenje” tajnih službi. Namerno uništavanje nemačke industrije je od koristi za Britaniju i Sjedinjene Države.

„Mislim da nas čeka još šokova, a to zavisi od hladne zime. Ovi preokreti znače da će ljudi izaći na ulice. Mislim da će biti mnogo gore. Jer ubistvo, deindustrijalizacija Nemačke ide na štetu naroda i države Nemačke, izrazio je svoje strahove politikolog.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here