Home MAGAZIN SRPSKI PATRIJARH O VLASTIMA U CG: „IZDALI SU AMFILOHIJA..“

SRPSKI PATRIJARH O VLASTIMA U CG: „IZDALI SU AMFILOHIJA..“

484
0
SHARE

Patrijarh srpski Porfirije kritikovao je vlast u Crnoj Gori koja je, kako je rekao, izneverila poverenje mitropolita Amfilohija

Time se stavila u službu sila ovog svet koje postoje samo i isključivo na polarizacijama, naveo je patrijarh.

U besedi u crkvi Svete Trojice u Sremčici, patrijarh je rekao su poslednji događaji u Crnoj Gori pokazali da su “oni koji su na krilima i u snazi mitropolita Amfilohija došli na mesto

da grade mostove, da otupe oštrice, da zbliže ljude nezavisno od toga ko kom narodu pripada i na koji način se moli Bogu… izneverili poverenje mitropolita”.

“Izneverili su samim tim, usuđjem se da kažem, i blagodat Božju i stavili se u službu sila ovoga sveta, koje postoje samo, braćo i sestre, iskljucivo i samo na polarizacijama”, naveo je patrijarh.

Citirajući poslovicu “zavadi pa vladaj”, patrijarh je rekao da se na taj način jedni proglašavaju belcima, a drugi crncima.

Svi mi, poručio je Porfirije, imamo svoje posebnosti i specicifičnost, ali nama to od Boga nije dato da bismo bili udaljeni jedni od drugih i da se nebismo međusobno razumevali.

“Mi podržvamo da svaki narod ima svoju državu, u tome vidimo blagoslov i izraz slobode, mogućnost da svako razvija svoj specifičan dar da ga razvija i da daruje sebe drugome, ali i da prima drugoga sebi u svoje naručje…”, poručio je patrijarh u besedi objavljenoj na stranici Hrama tv na Jutjubu.

(tanjug)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here