Home MAGAZIN SPREMA SE RASPAD BIH I STVARANJE 3 NEZAVISNE DRŽAVE!

SPREMA SE RASPAD BIH I STVARANJE 3 NEZAVISNE DRŽAVE!

1050
0
SHARE

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da treba ubrzati miran razlaz u BiH i na njenoj teritoriji stvoriti tri nezavisne države.

Dodik smatra da je održavanje BiH, kakva je sada, pogrešno, da se treba okrenuti realnosti, dodavši da je moguć samo mirni razlaz, pri čemu bi se nastale tri nezavisne države – nezavisna Republika Srpska, nezavisna Herceg Bosna i nezavisna država Bošnjaka u BiH.

“To bi učinilo narode spokojnijim, bolje usmerenim na saradnju”, kazao je Dodik u intervjuu za Novinsku agenciju RS Srnu.

On je ocenio da veruje da će to vreme brzo doći, dodavši da bi Republika Srpska kao nezavisna država sigurno imala bolji standard.

Dodik je naveo da ne veruje da će BiH u budućnosti postojati, naglašavajući da se on zalaže za “miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države”.

“Perspektiva je da se obezbede neutralni, mirni uslovi za razlaz u BiH. To nije nikakva nasilna secesija, nego proces koji će omogućiti pravo naroda na samoopredeljenje. To je nešto što jedino vidim u budućnosti u BiH”, kazao je srpski član Predsedništva BiH.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska će kad-tad biti nezavisna država srpskog naroda i drugih koji u njoj žive.

Govoreći o svojoj ideji spajanja funkcija predsednika Republike Srpske i srpskog člana Predsedništva BiH, on je naveo da bi na taj način bila ojačana pozicija RS u svetu.

“Funkcija koja predstavlja Republiku Srpsku je predsednik Srpske i bilo bi dobro da Republika i formalno bude predstavljena u Predsedništvu BiH.

Time bi poslali poruku da je BiH sastavljena od Republike Srpske i Federacije BiH i da je Srpska primarna politička i društvena zajednica u kojoj se donose odluke, a usaglašavaju se na nivou BiH”, pojasnio je Dodik.

(beta.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here