Home MAGAZIN SPREMA SE HAOS- VOJNI SINDIKAT SRBIJE: IZLAZIMO NA ULICU SA NARODOM

SPREMA SE HAOS- VOJNI SINDIKAT SRBIJE: IZLAZIMO NA ULICU SA NARODOM

1025
0
SHARE

Vulina hitno pozvati na odgovornost zbog zloupotreba, diskriminacije i gušenja ljudskih i radničkih prava u Vojsci Srbije.

Izlazimo na ulicu sa narodom

Vojni sindikat Srbije obavešten je danas da je upravni disciplinski organ Ministarstva odbrane, oličen u neustavnom Vojnom disciplinskom sudu u Novom Sadu, dana 25.6.2020. u ponovljenom postupku, na nezakonit i kriminalan način, u odsustvu

okrivljenog, doneo „presudu“ kojom Generalnom sekretaru Vojnog sindikata Srbije, isključivo zbog zastupanja sindikata u javnosti ponovo izriče kaznu gubitka službe u Vojsci Srbije.

Zahtevamo hitnu reakciju javnog tužilaštva, nadležnih inspekcija i Predsednika Republike, od koga tražimo da obezbedi zakonitost i poštovanje elementarnih ljudskih i radničkih sloboda i prava, a predstavnike sindikata zaštiti od kriminala i nasilja.

Nasilje i silovanje prava i pravde koje sprovodi administracija odlazećeg ministra Vulina, presedan je u svetskoj i evropskoj istoriji sindikalizma i Srbije koja se sve više udaljava od slobodne i pravne države.

Količinu bezobrazluka i besmisla koje vlada u sistemu odbrane jasno pokazuje činjenica da za pad vojnog helikoptera i gubitak sedam života niko nije odgovarao, a predstavniku sindikata sude zbog toga što ispunjava svoju zakonsku dužnost.

Ukoliko se u Vojsci Srbije odmah ne zavede red i obezbedi poštovanje zakona i elementarnih ljudskih i radničkih prava i sloboda, bićemo prinuđeni da sami uzmemo pravdu u svoje ruke i odbranimo se od nasilja koje trpimo zadnjih pet godina.

Apelujemo na Predsednika Republike da situaciju u kojoj se nalazimo shvati krajnje ozbiljno, a našu poruku kao izraz krajnje nužde i potrebe da branimo svoje dostojanstvo i vojničku čast i odbranićemo je, neće nam biti prvi put.

Poverenje srpskih vojnika u svoju državu i vojni vrh ozbiljno je poljuljano, ukoliko se ovaj put ništa ne preduzme posledice mogu biti nesagledive.

Stanje u Vojsci Srbije je katastrofalno, došlo je do tačke ključanja i nije ni blizu onom kako ga predstavlja Aleksandar Vulin, pa su više nego jasni njegovi motivi da vrši nasilje i krivična dela nad predstavnicima najvećeg i jedinog reprezentativnog sindikata zaposlenih u Vojsci Srbije koji na probleme ukazuju, a što je i osnovna uloga sindikata.

U vezi sa nastalom situacijim Upravni odbor VSS održaće hitnu sednicu na kojoj će se razmotriti predlozi članstva da se narednih dana održe javni protesti pripadnika Vojske Srbije, na kojima će se javnosti ukazati na sve probleme u kojima se u ovom trenutku nalazi naša vojska.

(Vojni sindikat Srbije)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here