Home MAGAZIN ŠOJGUOV SAVETNIK: ZAPAD JE VEĆ ZAPOČEO RAT PROTIV RUSIJE

ŠOJGUOV SAVETNIK: ZAPAD JE VEĆ ZAPOČEO RAT PROTIV RUSIJE

556
0
SHARE

ZAPAD je na čelu sa Sjedinjenim Državama započeo mentalni rat protiv Rusije, čije se posledice neće pojaviti odmah, rekao je Andrej Iljnicki, savetnik ruskog ministara odbrane Sergeja Šojgua.

U intervjuu za list „Arsenal Otadžbine“ objasnio je da Zapad izbegava direktnu vojnu konfrontaciju sa Rusijom, jer je ona u stanju da mu svojim nuklearnim oružjem i savremenom vojnom silom nanese neprihvatljivu štetu.

Prema njegovim rečima, verovatnoća direktnog vojnog sukoba Rusije i zapadnih zemalja isključena je u narednih deset godina.

Zbog toga je, objasnio je Iljnicki, Zapad pod vođstvom Sjedinjenih Država pokrenuo informaciono-hibridni rat protiv Rusije:

„Sve to dovodi do pojave novog tipa rata. Ako je u klasičnim ratovima cilj uništavanje neprijateljske žive sile, u savremennim sajber-ratovima to je uništavanje neprijateljske infrastrukture, a u ratu novog tipa cilj je uništavanje samosvesti napadnutog društva,

promena njegove mentalne i civilizacijske osnove. Ovu vrstu rata nazvao bih mentalnim“.

Naglasio je: „Živa sila i infrastruktura se mogu obnoviti, a tok evolucije svesti se ne može okrenuti unazad, tim pre što se posledice mentalnog rata ne vide odmah, već tek nakon bar jedne generacije. A tada je jednostavno nemoguće učiniti nešto“.

Iljnicki je kao `protivotrov` za mentalni rat naveo: suverenizaciju Interneta, obuku kadrova za tru vrstu ratovanja i za vojnu i za civilnu sferu, ponovno aktiviranje omladinske politike, aktivni i široki dijalog sa konzervativnom većinom, odnosno – biračkim telom koje podržava Vladimira Putina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here