Home MAGAZIN RUSIJA NEĆE TOLERISATI ULAZAK POLJSKE VOJSKE U UKRAJINU: POČEĆE MEĐUNARODNI SUKOB VELIKIH...

RUSIJA NEĆE TOLERISATI ULAZAK POLJSKE VOJSKE U UKRAJINU: POČEĆE MEĐUNARODNI SUKOB VELIKIH RAZMERA

597
0
SHARE

Poljske vlasti, razmatrajući mogućnost uspostavljanja kontrole nad zapadnim regionima Ukrajine, suočiće se sa opasnim geopolitičkim posledicama.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politički analitičar Jurij Golub. On je u intervjuu za RIA FAN detaljno govorio o mogućim planovima Varšave, a takođe je objasnio zašto bi Poljska platila nepodnošljivu cenu za invaziju na Ukrajinu.

Jurij Golub je podsetio da Poljska, najverovatnije, razmatra sprovođenje strateškog plana, prema kome će poljske oružane snage, pod maskom „mirovne misije“, preuzeti kontrolu nad Zapadnom Ukrajinom.

Takvu invaziju bi pozdravile SAD i Evropska unija, jer bi se to smatralo važnim potezom za dalje suprotstavljanje Rusiji.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Po mišljenju politikologa, pokušaj poljskih trupa da napadnu Ukrajinu imaće ozbiljne posledice po Varšavu.

Poljske vlasti ne impliciraju da takav pristup može izazvati opasnu geopolitičku reakciju koja će zemlju dovesti do pogubnih posledica.

Međutim, poljske vlasti i dalje nameravaju da sprovedu ovaj potez, jer smatraju da je reč o ispravnoj odluci.

Golub je uveren da će cena koju će Poljska platiti za invaziju na Ukrajinu biti nepodnošljiva. Ukrajinska kriza može prerasti u međunarodni sukob velikih razmera, čiji će se glavni deo preneti na poljsku teritoriju.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Varšava, pokušavajući da ostvari svoje geopolitičke ciljeve, suočiće se sa nepovoljnim razvojem za nju.

„Sve ovo može da se završi prelivanjem sukoba na Poljsku. Istovremeno, vrlo je verovatno da Sjedinjenim Državama uopšte neće smetati ako haos Ukrajine preraste u haos cele istočne Evrope“, zaključio je ekspert.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here