Home MAGAZIN RUSI DOČEKALI SVOJIH 5 MINUTA- POČELE UCENE: PUTIN ZAVRNUO SLAVINE- EU PRETI...

RUSI DOČEKALI SVOJIH 5 MINUTA- POČELE UCENE: PUTIN ZAVRNUO SLAVINE- EU PRETI SMRZAVANJE!

1232
0
SHARE

Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da oni koji ne dozvoljavaju da projekat „Severni tok 2“ proradi postupaju glupo.

Ruski lider je prokomentarisao izveštaj lidera stranke LDPR Vladimira Žirinovskog koji je naveo da „u Evropi sami ne puštaju u rad ‘Severni tok 2’, a sada će se smrzavati“, istakavši da se slaže sa njegovim ocenama.

„Što se tiče ‘Severnog tok 2’… to je još i glupo za one koji ne dozvoljavaju da taj sistem radi, jer bi dodatne isporuke gasa na evropsko tržište sigurno snizili cenu na berzi, na spot tržištu“, rekao je Putin na sednici Državnog saveta i Saveta za nauku i obrazovanje.

Kako je dodao, mnoge zemlje, uključujući Ukrajinu, same nisu htele da kupuju gas direktno od Rusije.

„To je bio njihov izbor, ne žele da kupuju direktno od nas. I za njih bi se cena snizila, značajno. Jednostavno sami režu granu na kojoj sede. To je iznenađujuće, ali dobro, to je njihov izbor. Nismo to mi smislili, nego oni“, istakao je ruski predsednik.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Putin je dodao da su evropske zemlje same doprinele poskupljenju goriva, jer su počele sa reversnim isporukama ruskog gasa.

Podsetimo, „Gasprom“ ni danas, četvrti dan zaredom nije rezervisao kapacitete gasovoda „Jamal-Evropa“ za tranzit gasa kroz Poljsku, pokazuju podaci aukcije na platformi „GSA platform“. Kako navode u ruskoj kompaniji, razlog za to je nedovoljna potražnja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here