Home MAGAZIN PUTIN POKRENUO GLAVNO ORUŽJE KOJIM SE SPREMA DA UDARI NA ZAPAD

PUTIN POKRENUO GLAVNO ORUŽJE KOJIM SE SPREMA DA UDARI NA ZAPAD

1720
0
SHARE

Ekonomista Mihail Hazin smatra da će samo uspeh u ekonomiji obezbediti prednosti za opstanak u konkurentnom okruženju.

Pandemija koronavirusa koja je izbila početkom 2020. godine pokrenula je akutnu fazu ekonomske krize u svetu. Karakteristika ovog stanja stvari je, prema mišljenju stručnjaka, da vojna sila više nema isti uticaj kao prethodnih godina.

Sada mnogo toga zavisi od mogućnosti formiranja sistema koji bi omogućio privlačenje investicija u realni sektor ekonomije. Trenutno se nijedna država ne može pohvaliti uspehom na ovom polju.

Rusija, uprkos svim poteškoćama koje ima, poseduje takvu šansu, rekao je Hazin u eteru moskovskog radija. Prema njegovom mišljenju, ova prilika je glavno oružje ruskog predsednika Vladimira Putina, koji se sprema da udari na Zapad.

U isto vreme, naglasio je ekspert, ruski lider je odabrao ekonomski pravac, pošto razume da je za Sjedinjene Države i EU to najbolnija tema.

“Zemlje Zapada više ne mogu da se izvuku iz trenutne krize i osiguraju priliv investicija u industriju i proizvodnju, jer nijedan sektor više ne može da obezbedi profit od novca koji je tamo uložen”, tvrdi Hazin.

Što se tiče Rusije, za nju nije sve izgubljeno, uveren je ekonomista. Apsolutno je uveren da je Moskva u stanju da uveća proizvodnju koja bi svima donela dobar profit.

Promena u ekonomskom modelu Ruske Federacije dovešće do toga da Zapad neće moći da zada odlučujući udarac koji je planirao, zaključuje ruski stručnjak.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here