Home MAGAZIN PROTESTI SE PRELILI NA DRUGE GRADOVE DEMONSTRANTI BLOKIRALI ULICE U NIŠU, KRAGUJEVCU...

PROTESTI SE PRELILI NA DRUGE GRADOVE DEMONSTRANTI BLOKIRALI ULICE U NIŠU, KRAGUJEVCU I NOVOM SADU

942
0
SHARE

Osim Beograđana, večeras su se na protestima u svojim gradovima okuplile i Nišlije i Kragujevčani.

Više desetina Nišlija okupilo se večeras u Ulici Nikole Pašića ispred Skupštine grada Niša. Demonstranti su zaustavili saobraćaj oko 19 sati. Dolazak nekoliko policajaca dočekan je zvižducima i povicima „kerovi, kerovi“.

Iz pravca Trga kralja Aleksandra stigla je velika grupa mladih građana Niša. Kako javlja reporter „Blica“ sa lica mesta, čuju se pištaljke, a pojedini lupaju i u šerpe.

Demonstranti su se okupili i u Kragujevcu. Na platou ispred Skupštine grada od 19 sati došli su građani nezadovoljnih pistupcima vlasti u Srbiji, javlja „Blicov“ reporter.

Protest građana zbog najave uvođenja policijskog časa, počeo je od 18 časova na Trgu slobode u Novom Sadu.

Na početku je došlo je do varnica između, predstavnika različitih ideologija oko toga ko će da drži govor. Desno orijentisani demonstranati su došli sa zastavom Kosova, dok „levi“ nose transparent „ko tebe pendrekom, ti njega revolucijom“.

Okupljeni građani traže ostavku Kriznog štaba i zahtevaju da se konačno počne govoriti istina o pandemiji koja nas je pogodila. Građanima se obratio Miran Pogačar iz Združene akcije „Krov nad glavom“, a potom je krenula protestna šetnja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here