Home MAGAZIN PRODAJE SE EPS- PLANSKI UNIŠTEN KAKO BI SE PRIVATIZOVAO! EVO ŠTA SE...

PRODAJE SE EPS- PLANSKI UNIŠTEN KAKO BI SE PRIVATIZOVAO! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

494
0
SHARE

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije kako je pisala „Nova“, trebalo bi do januara 2023. godine da postane akcionarsko društvo. Tom svojinskom transformacijom otvara se put ka privatizaciji EPS-a, odnosno ulasku strateškog partnera ili dokapitalizaciju.

Prema saznanjima „Nove“ kao budući potencijalni strateški partner spominje se američka kompanija „UGT Renewables LLC“.

U Elektroprivredi Srbije je skoro pa sve spremno za svojinsku transformaciju, odnosno prelazak iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo. Kako je pisala Nova prvi korak je već završen a to je procena imovine koja je prošla Vladu Srbije. Prema našim saznanjima sve bi trebalo da bude završeno do početka januara 2023. godine.

Izvori „Nove“ iz Vlade Srbije navode da je budući partner praktično već odabran, i da je to, navodno, firma UGT Renewables LLC. Ova kompanija iz Majamija bavi se izgradnjom postrojenja u oblasti obnovljivih izvora energije i već je uveliko na srpskom tržištu. I već sarađuje sa državom.

„Ta američka kompanija je viđena za budućeg strateškog partnera. Saradnja već postoji, a počela je pre desetak meseci“, navodi izvor „Nove“ u EPS-u. Naime, u avgustu 2021. godine potpisan je Sporazum o strateškoj saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije i predstavnika kompanije. Potpis na taj sporazum u ime Vlade stavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here