Home MAGAZIN PRAVA ISTINA O STANJU U SRBIJI: VELIKE GUŽVE ZA BESPLATNU HRANU U...

PRAVA ISTINA O STANJU U SRBIJI: VELIKE GUŽVE ZA BESPLATNU HRANU U BEOGRADU (ŠOK VIDEO)

1677
0
SHARE

Tokom vikenda kolektiv “Solidarna kuhinja” kuvao je i delio hranu u Beogradu za one kojima je pomoć najpotrebnija.

A da u glavnom gradu ima mnogih kojima je hrana potrebna, pokazale su velike gužve koje su se napravile u blizini Vukovog spomenika – i u subotu, i u nedelju oko 16 časova.

“Solidarna kuhinja obezbeđuje hranu i druge vidove pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. Na sveprisutne probleme siromaštva i gladi odgovaramo solidarnošću i uzajamnom pomoći”, navode iz ovog kolektiva na svom sajtu.

Inače, “Solidarna kuhinja” je formirana iz potrebe da se na sveprisutne probleme siromaštva i gladi, koji naročito dolaze do izražaja u kriznim situacijama, “odgovori solidarnošću i uzajamnom pomoći”.

Kako navode, aktivisti Solidarne kuhinje učestvuju u svim aktivnostima koje su vezane za pomoć: prikupljaju sredstva, nabavljaju, pripremaju i distribuiraju hranu. Hrana se distribuira direktno najugroženijima, na nekoliko mesta u gradu.

Kolektiv navodi i da su organizovani na principima uzajamne pomoći i direktne demokratije, a bilo kakva diskriminacija nije dozvoljena.

“Kako verujemo da borba protiv gladi ne treba da bude korišćena u svrhu reklame i samopromocije, ne sarađujemo sa političkim partijama, niti organizacijama koje pretenduju da to postanu”, navode iz kolektiva.

(Nova)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here