Home MAGAZIN POZNATI FRANCUSKI ANALITIČAR: KORONA KRIZA IZAZVALA ŠOKANTNE PROMENE- POČINJE MILITARIZACIJA EVROPE

POZNATI FRANCUSKI ANALITIČAR: KORONA KRIZA IZAZVALA ŠOKANTNE PROMENE- POČINJE MILITARIZACIJA EVROPE

647
0
SHARE

Vodeći francuski politikolog i prvi čovek Volter Netvorka (Voltaire Network) Tijeri Mejsan smatra da politički odgovori na Covid-19 nemaju medicinsku svrhu.

Delimično prepoznatljiva transnacionalna grupa iskoristila je priliku koju je epidemija stvorila i pokušala da nametne duboku transformaciju evropskih društava, baš kao što je iskoristila napade 11. septembra 2001. za transformaciju Sjedinjenih Država.

Ipak smatra da ima vremena da se suprotstavimo hijerarhizaciji sveta koja predstoji.

Politikolog kaže da je epidemija generalno prirodna pojava, ali da može da bude i ratno oružje.

Ne isključuje mogućnost da je virus „pobegao“ iz neke od laboratorija, ali smatra da treba isključiti sabotažu jer to nikome ne bi koristilo. Međutim kaže da ni Kina, ni SAD ne kontrolišu virus i da, ukoliko je to bio nesrećan slučaj, nema smisla kriviti države.

Kada je u pitanju politički odgovor na epidemiju kaže da je uloga političkih lidera da štite svoj narod. Da bi to učinile, moraju da pripreme svoje zemlje u uobičajenim vremenima kako bi mogle da odgovore na buduće krize.

Ali Zapad se razvio na takav način da je ta misija izgubljena iz vida. Sa druge strane, lideri poput Vladimira Putina ili Si Đinpinga se nazivaju “diktatorima” samo zato što imaju stratešku viziju svoje funkcije, koja predstavlja školu mišljenja koju zapadnjaci smatraju zastarelom.

Smatra da zapadni lideri uopšte nisu bili pripremljeni za to. Jednostavno su preduzeli najradikalnije mere kako ne bi bili optuženi da nisu učinili dovoljno.

U panici, zapadno političko osoblje požurilo je da čuje savet međunarodne zdravstvene vlasti. SZO je s pravom smatrala da ova epidemija nije njen prioritet u poređenju s drugim mnogo smrtonosnijim bolestima, pa su se obratili CEPI-u, čiji je direktor, dr Ričard Hačet.

Tako je ovaj čovek, radeći u Beloj kući, bio jedan od dvojice autora zdravstvene komponente političkog projekta Donalda Ramsfelda. Ramsfeld je 2001. godine planirao geografsku podelu svetske ekonomije.

Sirovine bi se eksploatisale u nestabilnim područjima, proizvodi prerađivali u stabilnim državama (uključujući Rusiju i Kinu), a oružje samo u SAD-u.

Stoga je bilo potrebno militarizovati američko društvo i većinu radnika prebaciti u fabrike za pravljenje oružja.

Ramsfeld je 2005. godine naložio dr Hačetu da osmisli plan za obavezno zatvaranje čitavog američkog stanovništva u kuće. Aktivirao bi se tokom bioterorističkog napada uporedivog sa napadom koji je počinio u Kongresu i protiv glavnih medijskih kuća sa antraksom 2001. godine.

Taj plan je dr Hačet predstavio zapadnim liderima koji su ga pitali za savet.

Mora se znati da obavezni karantin nikada nije postojao. To nema nikakve veze sa izolacijom pacijenata. To uopšte nije medicinska mera. To je sredstvo za transformaciju društva.

Nikada se nije koristila u Kini, niti za vreme epidemije H1N1, niti za vreme epidemije SARS, niti za epidemiju Covid-19.

Zatvaranje grada Vuhana početkom 2020. godine bila je politička mera centralne vlade da preuzme kontrolu nad ovom loše upravljanom provincijom, a ne zdravstvena mera.

Tim Donalda Ramsfelda osmislio je obavezan karantin radi transformacije američkog društva.

Ovaj projekat nije primenjen u SAD, već petnaest godina kasnije u Evropi.

Prelazak sa jednog kontinenta na drugi ilustruje transnacionalni karakter finansijskog kapitalizma. Nema razloga zašto oni koji su finansirali Ramsfeldov tim ne bi trebalo da nastave svoj politički projekat sada u Evropi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here