Home MAGAZIN Potpredsednik Bundestaga: Nemačka je na putu da postane nefunkcionalna bankrot-država

Potpredsednik Bundestaga: Nemačka je na putu da postane nefunkcionalna bankrot-država

515
0
SHARE

NEMAČKA je u opasnosti da postane nefunkcionalna bankrot-država zbogenergetskih problema i niza drugih unutrašnjih poteškoća – izjavio je potpredsednik Bundestaga Volfgang Kubicki.

U intervjuu dnevnom listu Bild dodatno je ukazao i upozorio:

„Ako nastavimo ovim kursom, ako budemo godinama plaćali energetske subvencije, suočićemo se, iako nam ne preti državni socijalizam, sa državnim bankrotstvom“.

Naglasio je da će 110 milijardi evra planiranih za uvoz energenata – nakon što vlasti više nisu mogle ili nisu htele da ih kupuju od Rusije – biti skinuto sa drugih budžetskih stavki, što znači da će novca tamo biti premalo.

Kubicki u intervjuu nije krio da je besan zbog odluke Berlina da se odrekne nuklearne energije i proizvodnju gasa u priobalju Baltika.

„Mnogi kod nas imaju utisak da je Nemačka na putu da postane nefunkcionalna država. Infrastruktura, administracija, cene energenata i nesposobnost Bundesvera da odbrani zemlju – to su problemi koji iziskuju hitne kontramere, inače će stvari postati veoma loše“.

List Die Welt je ukazao da su planovi Nemačke za uštedu gasa propali zbog dolaska velikih hladnoća.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Nivo gasa u nemačkim skladištima za samo jedan dan opao je za jedan procenat.

Šef nemačkog gasnog regulatora BNetzA, Klaus Miler, rekao je da bi – radi štednje gasa – domaćinstva i preduzeća u Nemačkoj trebalo da u potpunosti isključe grejanje!

Prema njegovoj proceni, Nemačka treba da smanji potrošnju gasa za najmanje 20 odsto da bi nadoknadila gubitak ruskih isporuka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here