Home MAGAZIN “POKRET OTADŽBINA”: SVE LAŽI AKADEMIKA TEODOROVIĆA- ALBANSKOG LOBISTE U SRCU SRBIJE..

“POKRET OTADŽBINA”: SVE LAŽI AKADEMIKA TEODOROVIĆA- ALBANSKOG LOBISTE U SRCU SRBIJE..

407
0
SHARE

Akademik Teodorović još govori da je 50% albanske populacije mlađe od 30 godina što je pomalo čudno. Koji i kakav popis stanovništva je to utvrdio kada je poznato da je natalitet kod Albanaca u drastičnom padu.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ želi da podseti uvaženog akademika da je pre `99. godine broj novorođenih Albanaca bio 31 hiljadu.

Danas se kreće između 15 i 16 hiljada. Možda Albanci imaju i mlađanu strukturu stanovništa ali ona danas nije na Kosovu nego je raseljena širom zapadne Evrope. Na KiM ostaje samo stari sloj stanovništva.

Akademik čak govori o emocijama i prvrženosti srpskog naroda kosovskom zavetu, što on priznaje. Ali posle tako sramne predaje Kosova i Metohije postavalja se pitanje da li bi Srbi više imali moralno pravo da govore o svojim junacima jer su se predajom KiM njih odrekli.

I ne samo KiM nego i svojih korena, svoje državnosti, svoje duhovnosti i svoje budućnosti. Dobrovoljnim odricanjem od Kosova i Metohije Srbija i Srbi nemaju budućnost. Kako god to tumačio, ali to je istina.

Ono što zabrinjava javnost i građane Srbije nije samo ovako političko gledište o sudbini Kosova i Metohije akademika Dušana Teodorovića, sličnu viziju ima i predsednik SANU Vladiir Kostić, pa akademik Dušan Kovačević, pa akademik Ljubomir Simović, pa akademik…

U svoje vreme predsednik SANU Jovan Cvijić bio je šef srpske deligacije na pregovorima u Londonu kada su Srbiji Londonskim mirom ondašnje velike sile Velika Britanija,

Francuska, Nemačka, Austor-Ugarska, Rusija priznale pravo na Staru Srbiju u okviru koje je i Kosovo i Metohija.

Na tim pregovorima Jovan Cvijić se žestoko trudio i svojski zalagao znanjem i umećem da se oslobođene praiskonske srpske teritorije vrate Srbiji. Jovan Cvijić je inače jedini srpski naučnik koji je postao član francuske akademije nauka. Na našu nesreću pojedini naši akademici imaju i manjak stručnosti a još veći deficit patriotizma.

Nekada je Arčibald Rajs govorio „Najveći problem srpske države i srpskog naroda su pojdini srpski intelektualci koji zahvaćeni evropskim pomodarstvom i koristoljubljem zaboravljaju interese svoje otadžbine“.

Kosovska Mitrovica
23.07.2020. godine

Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here